Τι Κρύβει Το Άγιον Όρος! Αυτά Τα Γεροντάκια Είναι Οι Αληθινοί Θησαυροί Του Αγίου Όρους
11 November 2021
Κ. Χατζηδάκης: Ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 ανέργους
12 November 2021

Ματαιώνεται το χριστουγεννιάτικο πάρκο των δεινοσαύρων

Μπορεί οι φορείς (Επιμελητήριο και Δήμος) να συμφώνησαν για την ανάπτυξη του πάρκου των δεινοσαύρων στο Παυσίλυπο αλλά η πανδημία αμφισβήτησε σοβαρά και τελικά οδήγησε στην ακύρωση αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚarditsaLive.Net, το θέμα επανεξετάστηκε και το απόγευμα της Τετάρτης αποφασίστηκε η ματαίωση της έλευσης του πάρκου, με το Επιμελητήριο και τον Δήμο να ομοφωνούν σε αυτή την εξέλιξη, μέσα από τα αρμόδια όργανά τους.

Αυτό που οδήγησε στην ματαίωση ήταν η διαπίστωση ότι οι συνθήκες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της παρουσίας του όπως και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το πάρκο αιτία επιβάρυνσης της επιδημιολογικής κατάστασης. Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στις επιδιώξεις ήταν η αύξηση της επισκεψιμότητας, με την προσέλκυση και σχολείων, που θα ξεναγούνται και για ψυχαγωγικούς και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η εικόνα της πανδημίας αυτή την στιγμή καθιστά σχεδόν απαγορευτική μία τέτοια προοπτική, ενώ απλά και μόνο η παρουσία του πάρκου δεινοσαύρων, για λόγους στολισμού, δεν κρίθηκε συμφέρουσα. Όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, είναι προτιμότερο τα αρκετά χρήματα που προορίζονται για το πάρκο, να χρησιμοποιηθούν για να το φέρουν στο άμεσο μέλλον, στην περίοδο του Πάσχα, για παράδειγμα, ευελπιστώντας ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη και οι κίνδυνοι περιορισμένοι.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά ο στολισμός και θα έπρεπε να είναι οριστικοποιημένο το τι θα γίνει και που, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου, από την οποία μας χωρίζουν 3 εβδομάδες, εφόσον παραδοσιακά θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.,

Σημειώνουμε, όπως άλλωστε σας έχει ενημερώσει με ρεπορτάζ η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, πως το απολύτως σίγουρο είναι ότι θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον στολισμό τόσο της πόλης όσο και του Δήμου, ότι το Παυσίλυπο θα φορέσει τα γιορτινά του και θα υπάρχει έντονο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, με έμφαση στις νεράιδες, αλλά χωρίς δραστηριότητες και με ελάχιστους ξύλινους οικίσκους που θα αποτελούν απλά μέρος του σκηνικού.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πηγές μας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας δεν θα είναι αμέτοχο στον φετινό στολισμό, καθώς ήδη από πέρυσι έχει στην διάθεσή του σημαντικό και αξιόλογο αριθμό στολιδιών και, σε σύμφωνα με τον Δήμο, θα επιλέξει να στολίσει εξ ολοκλήρου έναν δρόμο της πόλης, που δεν θα είναι ο κεντρικός πεζόδρομος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: