Γέροντας Πορφύριος: Εκεί που απελπίζεσαι, ο Θεός σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις
17 November 2020
Ήταν δύο ημέρες δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Η τραγική ιστορία 45χρονου με βαριά αναπηρία που νοσεί από κορωνοϊό
18 November 2020

Μεγάλη προσέλευση Καρδιτσιωτών στο «Drive through testings» για COVID-19

Από το πρωί στις 9 σήμερα Τετάρτη (18/11), οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καρδίτσας,  στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιούν στο χώρο της ετήσιας Εμποροπανήγυρης (Καρδιτσομάγουλα), δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (Rapid Tests) μέσω της δράσης «Drive through testing».

Τα Drive through testings δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για την ασθένεια COVID-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Έτσι παρά τη βροχόπτωση, πολλοί Καρδιτσιώτες έσπευσαν να αξιοποιήσουν αυτή την δυνατότητα που δίνεται προσερχόμενοι με το ιδιωτικό τους όχημα στα τέσσερα σημεία λήψης δειγμάτων που δημιούργησαν τα κλιμάκια γιατρών και ειδικών δειγματοληπτών, τηρώντας τις οδηγίες προστασίας των ίδιων και της δημόσιας υγείας που προβλέπονται.

Η λήψη γίνονταν από τους οδηγούς, η και άλλα άτομα που επέβαιναν στα οχήματα από το ρινοφάρυγγα και η χρονική διάρκεια έκδοσης του κάθε αποτελέσματος κυμαίνεται στα 15 λεπτά.

Για το αποτέλεσμα της εξέτασής του ο κάθε πολίτης ενημερώνεται με sms (μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό του) από τον ΕΟΔΥ.

Εφόσον το δείγμα είναι θετικό στον κορωνοϊό, λαμβάνει οδηγία για να επαναλάβει την εξέταση αυτή τη φορά με εργαστηριακό μοριακό έλεγχο (RT-PCR) για επιβεβαίωση του θετικού αποτελέσματος.

Η επαναληπτική μοριακή εξέταση γίνεται από τα ίδια συνεργεία ΚΟΜΥ στον χώρο της δειγματοληψίας όπου μπορεί να επιστρέψει εντός της χρονικής προθεσμίας της, μόλις ενημερωθεί για το θετικό δείγμα το ύποπτο κρούσμα (πιθανός ασθενής).

Μαζί τους οι προσερχόμενοι για τεστ έπρεπε να έχουν οπωσδήποτε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).

Υπήρχε υπομονή από τον κόσμο και δεν σημειώθηκε κάποια δυσλειτουργία στην διαδικασία λήψης η οποία εξελίσσεται με ικανοποιητική ταχύτητα.

Τα Rapid Tests θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι οπότε, και έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωσή του σημερινού δειγματοληπτικού ελέγχου για το νέο κορωνοίό.

Όπως δήλωσαν στο Karditsalive.Net o θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας κ. Νίκος Καραγιάννης και ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας, σκοπός των συνδιογανωτών των Rapid Tests είναι να επαναλαμβάνεται η διαδικασία κάθε εβδομάδα σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, προκειμένου σε εύλογο χρόνο να διαμορφωθεί μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή μας.

Να σημειωθεί ότι γύρω στις 12:30 μμ αναμένεται στον χώρο δειγματοληψίας επίσκεψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου και του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου.

Καραγιάννης Φώτης

Πηγή : Karditsalive.net

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: