Επίσκεψη του Ν. Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα
12 March 2023
ΝΔ για «Ρουβίκωνα»: Η επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του ο Κ. Καραμανλής είναι απολύτως καταδικαστέα
12 March 2023

Μελέτες για τα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό προωθεί ο Δήμος Παλαμά

Προσπάθεια να προωθήσει ο ίδιος την ανάθεση μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών στα δημοτικά σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό, θα κάνει ο Δήμος Παλαμά, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση, μετά και από επείγον αίτημα του συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού σχολείου, μέσω του οποίου επισημαίνεται η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργεία του παλιού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα ζητούσαν να μειωθεί και το ύψος δύο δέντρων, στην δυτική και βόρεια πλευρά του παλιού κτιρίου για να μην προκληθεί ατύχημα.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το Σώμα αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική και Γεωτεχνική), θα επιληφθούν προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματα.

Σε επικοινωνία που είχε το KarditsaLive.Net, με τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, μας ενημέρωσε πως  μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν οι επαφές με αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση των μελετών, παρότι υπήρξαν οι σχετικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Θα επιχειρήσουμε, τώρα, με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος και ευελπιστώντας στην βοήθεια της Περιφέρειας, να τις προχωρήσουμε και για το 1ο Δημοτικό Παλαμά και για το Δημοτικό σχολείο Κοσκινά. Ήδη, είπε, βρισκόμαστε σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Νούσιο για να βρεθεί τρόπος γρήγορης έναρξης διαδικασιών.

Σε ότι αφορά τώρα στο κλάδεμα των επικίνδυνων δέντρων αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%BB%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: