Ευρωβουλή: Πώς κατανέμονται οι έδρες ανά κράτος
22 September 2023
Χιλή: Το «αουτσάιντερ» τους έκανε δισεκατομμυριούχους
23 September 2023

Μενέντεζ: Οι ράβδοι χρυσού και οι στοίβες με τα μετρητά που βρήκε η εισαγγελία

Τα φώτα της δημοσιότητας είδαν οι φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι έλαβε ο 69χρονος Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του.

Τις φωτογραφίες δημοσιοποιήσαν οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ.

Ο 69χρονος Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η 57χρονη σύζυγός του, Ναντίν, βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για διαφθορά και συγκεριμένα για: συνωμοσία για διάπραξη δωροδοκίας, συνωμοσία για διάπραξη απάτης και συνωμοσία για εκβίαση.

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι έλαβαν χρήματα  για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου από τρεις Αιγύπτιους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα εξυπηρετήσεις που είχαν στόχο τον πλουτισμό των εν λόγω επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι και αυτοί κατηγορούμενοι.

Πληροφορίες της ΕΡΤ λένε ότι ο κ. Μενέντεζ, επίσης, πέρασε ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Από έρευνα των αρχών στο σπίτι τους, βρέθηκαν μπάρες χρυσού αξίας 100.000 δολαρίων, 480.000 δολάρια σε μετρητά. Μεταξύ των δώρων περιλαμβάνεται και ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Οι αρχές αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει ήδη τα περιουσιακά στοιχεία του γερουσιαστή, τα οποία θεωρούν ότι είναι προϊόντα δωροδοκίας.

Ο Μπομπ Μενέντεζ κάνει λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης και για εκστρατεία κατασυκοφαντησής του:

«Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα» συνέχισε ο γερουσιαστής, απαντώντας, για όσα τον κατηγορούν, σύμφωνα με ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

«Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν. Έχω σταθεί εγώ ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού. Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί», δήλωσε ο Μενέντεζ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: