Στο Μαρούσι αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης
6 June 2023
Wall Street: Απώλειες με το βλέμμα στην Fed
6 June 2023

Με απ’ ευθείας ανάθεση η αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές σε Κερασιά και Κρυονέρι

Με απ’ ευθείας ανάθεση θα κατασκευαστεί το έργο «Αποκατάσταση υποδομών από κυκλώνα ΙΑΝΟ Τ.Κ. Κερασιάς και Κρυονερίου(Β φάση)», σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 30.000  ευρώ και η συνολική αξία της ανάθεσης, στην εργοληπτική επιχείρηση «Χαρούλα Τσιγαρδά», ανέρχεται σε 29.100,01 ευρώ.

Οι εργασίες που θα γίνουν

Κερασιά – Θέση 1 Πλατεία

Στον οικισμό της Κερασιάς, η κεντρική πλατεία οριοθετείται (ανατολικά) από πέτρινο τοιχίο αντιστήριξης ύψους 3,5μ. Η πλατεία, που αποτελεί ταυτόχρονα και προαύλιο χώρο εκκλησίας, αποτελείται από κυβόλιθο. Σε τμήμα του τοιχίου αντιστήριξης, μήκους 5,0 μ., παρατηρήθηκε κατάπτωση της ανωδομής του, με επακόλουθο την καθίζηση μέρους της πλατείας. Ανακύπτει επομένως σημαντικό θέμα ευστάθειας και είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση του χώρου. Έτσι, προτείνεται αρχικά η αποξήλωση των περιμετρικών κιγκλιδωμάτων μήκους 15,0μ., η αποξήλωση με προσοχή του κυβόλιθου για μήκος 14,5μ. και πλάτος 1,0 μ. και στη συνέχεια η καθαίρεση τμήματος του πέτρινου τοιχίου αντιστήριξης και η κατασκευή νέου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Κερασιά – Θέση 2: Ζαρκάδα

Στον οικισμό της Κερασιάς, νότια του κοινοτικού γραφείου (θέση Ζαρκάδα), υπάρχει πέτρινο τοιχίο αντιστήριξης μήκους 8,5μ. και ύψους 1,7μ. το οποίο συμβάλει στη συγκράτηση της οδού. Στο υπάρχον τοιχίο παρατηρείται η αποκόλληση ορισμένων τεμαχίων πέτρας καθώς και η κακή κατάσταση ή ανυπαρξία αρμών στην ανωδομή του. Προτείνεται έτσι η ανακατασκευή του πέτρινου τοιχίου αντιστήριξης με την καθαίρεση της ανωδομής του με προσοχή και την κατασκευή του εκ νέου χρησιμοποιώντας την ίδια πέτρα.

Κρυονέρι – Θέση 1: Παπουτσή

Στον οικισμό του Κρυονερίου (θέση Παπουτσή) πραγματοποιήθηκε κατάπτωση του υπάρχοντος πρανούς, με αποτέλεσμα από την κατάντη πλευρά τμήμα του δρόμου να κλείσει ενώ ταυτόχρονα από την ανάντη πλευρά έχει ανακύψει θέμα ευστάθειας σε υπάρχουσα ιδιοκτησία. Επομένως, προτείνεται αρχικά ο καθαρισμός του χώρου σε μήκος 10,5μ. και βάθος 2,5μ., και στη συνέχεια η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Κρυονέρι – Θέση 2: Μπαϊράμη

Στον οικισμό του Κρυονερίου (θέση Μπαϊράμη) παρατηρείται η απουσία ρείθρου κατά μήκους του δρόμου με αποτέλεσμα τα όμβρια ύδατα να εισρέουν σε παρακείμενη ιδιοκτησία. Προτείνεται, επομένως, η κατασκευή χαμηλού πέτρινου τοιχίου με την ταυτόχρονη κατασκευή ρείθρου κατά μήκους του δρόμου. Το νέο τοιχίο θα είναι εξολοκλήρου πέτρινο, μήκους 20,0μ., ύψους κορμού 0,6μ., πλάτους 0,4μ. και θα έχει θεμέλιο (βάθος) 0,3μ. Στη στέψη του τοιχίου θα τοποθετηθεί καπάκι με εργασίες πλακόστρωσης. Τέλος, για τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων θα κατασκευαστεί ρείθρο κατά μήκος του δρόμου και του πέτρινου τοιχίου. Το ρείθρο θα έχει μήκος 20,0μ. και πλάτος 03μ.

Π.Κ.

 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%E2%80%99-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B9

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: