Συγκρότηση Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε Σώμα
29 September 2022
Εκλέγει νέο αντιπρόεδρο το Δ.Σ. Αργιθέας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου
30 September 2022

Με Σταϊκούρα η … κορδέλα της «Thessaly Expo 22» στην Καρδίτσα (+Φώτο +Βίντεο)

Ο Υπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρας θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων της «Thessaly Expo 22» Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ στο χώρο των Καπναποθηκών, όπου για 3 ημέρες, από τις 7-9 Οκτωβρίου θα χτυπά η καρδιά της τοπικής επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή 90 περίπου επιχειρήσεων.

Μια διοργάνωση της ΔΕΘ Helexpo σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καρδίτσας που έρχεται να αναδείξει τη δυναμική και την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων με φιλοδοξία να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γ. Στεργιούλης στην αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, όπου αποφασίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψη της έκθεσης έγινε μία τεράστια προσπάθεια, μετά από μία παύση τριών ετών, να επαναλειτουργήσει η Έκθεση Καρδίτσας που το ΕΒΕ είχε καταφέρει να καταστήσει θεσμό στην Κεντρική Ελλάδα.

«Αναβαθμίζουμε την έκθεση Καρδίτσας τιμώντας την ιστορία των 16 ετών της, την ανανεώνουμε και ταυτόχρονα ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον επιχειρηματικό κόσμο.Η συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Καρδίτσας παράλληλα με την τεχνογνωσία του εθνικού φορέα Εκθέσεων ΔΕΘ Helexpo, που ανάλαβε το τεχνικό μέρος, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η φετινή Έκθεση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για τους εκθέτες που μας εμπιστεύονται, όσο και για τους επισκέπτες της έκθεσης. Για τρεις μέρες η καρδιά του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας και όχι μόνο θα χτυπά στην Καρδίτσα!»

.Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιούλης ο στεγασμένος χώρος της έκθεσης είναι 3600 m² και ο μη στεγασμένος 400 m². Μέχρι σήμερα δήλωσαν συμμετοχή στην έκθεση 80 επιχειρήσεις που αναμένεται να φτάσουν τις 90 στα μέσα της άλλης εβδομάδας Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, Τέλος, παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από φορείς και εθελοντικές ομάδες της πόλης μας, που συμμετέχουν στην έκθεση με δωρεάν περίπτερο.

Όπως προαναφέρθηκε επίσημος καλεσμένος στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 19.30 το βράδυ θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας κ. Χρ Σταϊκούρας ο οποίος θα εγκαινιάσει την Έκθεση ενώ ο αγιασμός θα τελεστεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο. Στους επίσημους επισκέπτες της έκθεσης θα δοθεί δείγμα τοπικών προϊόντων ενώ μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων θα παρατεθεί δείπνο.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι: Παρασκευή 4 με 10 το βράδυ, Σάββατο 10 το πρωί με 10 το βράδυ, Κυριακή 10 το πρωί με 10 το βράδυ.

«Εύχομαι να πραγματοποιηθεί μια έκθεση «αρχή» για ακόμη καλύτερες εκθέσεις στο μέλλον. Εκ μέρους της Επιτροπής προετοιμασίας της Έκθεσης θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της για το χρόνο που διέθεσαν για την πραγματοποίησή της και την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωσή της. Ευχαριστώ επίσης όλους όσοι με την κριτική τους μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι. Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την μεγάλη επιχειρηματική γιορτή. Ελάτε όλοι στη «THESSALY EXPO 2022, την Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας». τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο κ. Στεργιούλης.

Σοβαρές επιφυλάξεις από τη μειοψηφία

.Σοβαρές επιφυλάξεις για ζητήματα που σχετίζονται με την διοργάνωση της έκθεσης έθεσε ο κ. Γ. Κατσίκης, τόσο όσον αφορά την αλλαγή του ονόματος και πως επιβλήθηκε, όσο και για το κόστος της συμμετοχής των εκθετών χαρακτηρίζοντάς την ακριβή και την προσέλκυσή τους που δεν έγινε κατά την άποψή του με τη δέουσα προσέγγιση αλλά πολύ τεχνοκρατικά εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για την τύχη του θεσμού εκτιμώντας ότι αντί για νέα αρχή μπορεί να αποτελέσει το κύκνειο άσμα.

Ενστάσεις τόσο για την αλλαγή του ονόματος, όσο και για την φιλοξενία των εκθετών σε τέντες αντί για τις Καπναποθήκες που κατά την άποψή του συνιστούν υποβάθμιση και όχι αναβάθμιση εξέφρασε και ο κ. Ευρ. Παπουτσής ενώ για «χλιαρή» παρουσία της ΔΕΘ Helexpo στο θέμα της προσέλκυσης των επιχειρήσεων. Τέλος, να δοθεί έμφαση από τον Πρόεδρο κ. Κ. Ζυγογιάννη στην ομιλία των εγκαινίων στην ιστορία του θεσμού για να φανεί η συνέχειά του ζήτησε ο κ. Ευαγ. Λέμας. Επιφυλάξεις για το όνομα εξέφρασε και ο κ. Κ. Παπαδόπουλος.

.Ο κ. Ζυγογιάννης υπεραμύνθηκε των επιλογών που έγιναν, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για το χρόνο που αφιέρωσαν διευκρίνησε ότι η αύξηση είναι 4 € το τ.μ. αλλά είναι πολύ καλύτερες οι παροχές ενώ εξέφρασε την άποψη ότι κάθε αλλαγή εμπεριέχει ένα ρίσκο, αλλά η Διοίκηση πιστεύει ότι ο στόχος της αναβάθμισης που έχει τεθεί θα επιτευχθεί. Όσον αφορά το θέμα των τεντών ο κ. Ζυγογιάννης τόνισε ότι για να ξαναγίνει στις Καπναποθήκες θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης και πυρασφάλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και διαδικασίες.

Όσο για το θέμα της διαφήμισης που τέθηκε ο κ. Στεργιούλης ανέφερε ότι έγινε ήδη σε πανελλήνια κλιμακα ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρξει προβολή σε τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΤ3 και ιδιωτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Θετικά για τις προσπέθειες και τις επιλογές που έγιναν για την έκθεση τοποθετήθηκαν και οι κ.κ. Κ. Λαμπρόπουλος και Π.Παπαδάκος.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%E2%80%A6-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%C2%ABthessaly-expo-22%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: