Επέτρεψε τις δια ζώσης συνεδριάσεις Δημοτικών – Περιφερειακών Συμβουλίων ο Βορίδης
25 August 2021
Δ. Παπαστεργίου για Αμάλ και πρόσφυγες: Δε θα έδιωχνα ποτέ κανένα, μα κανένα παιδί
25 August 2021

Με την απειλή ψαλιδιού ζητούσε από ηλικιωμένη χρήματα

Σκηνές που το θύμα δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, εκτυλίχθηκαν την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου σε σπίτι στη Ν. Ιωνία κατά τη διάρκεια ληστείας μιας 70χρονης γυναίκας που καθόταν το βράδυ στην αυλή του σπιτιού της, με την κουνιάδα της.

Κάποια στιγμή στο σπίτι, μπήκε ένας 17χρονος ρομ, ο οποίος κάθισε σε μια καρέκλα αρχικά και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να του δώσει χρήματα.

Η γυναίκα του είπε «φύγε από δω», αλλά ο ανήλικος, ήταν αποφασισμένος να μην φύγει με άδεια χέρια. Πήρε λοιπόν ένα ψαλίδι που βρήκε στον κήπο της αυλής, το έστρεψε προς την 70χρονη, έλεγε ότι θα τη σκοτώσει και άρχισε να την σπρώχνει προς το εσωτερικό του σπιτιού, ζητώντας της χρήματα και κάτι για να φάει…

Η γυναίκα του έβαλε να φάει, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, προσπάθησε να του δώσει λίγα χρήματα, αλλά ο νεαρός, που πιθανόν κατάλαβε ότι ίσως υπήρχαν και άλλα στο σπίτι άρχισε να ψάχνει και δεν άργησε να πετύχει… «τζακ ποτ», καθώς βρήκε σε μια συρταριέρα ποσό 9.500 €, τα οποία πήρε και έσπευσε να εξαφανιστεί!

Η ηλικιωμένη στην προσπάθειά της να αμυνθεί, τράβηξε από τον λαιμό του δράστη την αλυσίδα που φορούσε, της έμεινε ένα κομμάτι στο χέρι, το οποίο εξετάστηκε από την Αστυνομία και φέρει το dna του 17χρονου ληστή.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας σε κάμερες, ο ανήλικος ταυτοποιήθηκε, αλλά είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Δυστυχώς για εκείνον, το μεσημέρι της Δευτέρας μαζί με έναν 18χρονο ομόφυλό του έκλεψαν την αλυσίδα λαιμού μιας 74χρονης, με αποτέλεσμα η γυναίκα να τρομάξει και να καλέσει σε βοήθεια.

Περαστικοί έτρεξαν αμέσως στο σημείο, δύο απ αυτούς ακινητοποίησαν τον δράστη και ειδοποίησαν την Αστυνομία που τον συνέλαβε, όπως και μια 15χρονη που είναι αρραβωνιαστικιά του, στην κατοχή της οποίας, βρέθηκε ποσό 1600 €. Ο 18χρονος συνεργός του διέφυγε και αναζητείται, ωστόσο η δικογραφία διαχωρίστηκε γιατί πρόκειται για ενήλικο.

Τα χρήματα αυτά επιστράφηκαν στην 70χρονη που είχε ληστέψει στις 14 Αυγούστου και ο κατηγορούμενος, που οδηγήθηκε στα Δικαστήρια χθες, κατέθεσε ότι πρόθεσή του είναι να επιστρέψει και τα υπόλοιπα χρήματα.

Κατά την απολογία του, ο 17χρονος παραδέχτηκε τη ληστεία και την κλοπή, που αρχικά απέδωσε στην κακιά στιγμή, αλλά στη συνέχεια είπε ότι έχει ένα μωρό και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Τελικά, για την κλοπή της αλυσίδας ορίστηκε τακτική δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 25 Νοεμβρίου 2021, ενώ συνελήφθη μετά από ένταλμα της αναπληρώτριας ανακρίτριας για τη ληστεία, κρατείται και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: