Τα βιντεοπαιχνίδια εξωραΐζουν την εικόνα των Αραβικών αυταρχικών καθεστώτων
29 July 2023
Πόλο: Ώρα τελικού για την Εθνική – Διεκδικεί το χρυσό απέναντι στην Ουγγαρία
29 July 2023

Με υποτονική τουριστική κίνηση θα μπει ο Αύγουστος για τη λίμνη Πλαστήρα

Από τις 10 Αυγούστου και μετά αναμένεται να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, που, την δεδομένη χρονική στιγμή είναι υποτονική.

Αυτό θα μπορούσε να το ονομάσει κανείς και μία επιστροφή στην κανονικότητα, αφού, όπως μας είπε επαγγελματίας στον τομέα της εστίασης, φέτος συμβαίνει ότι συνέβαινε προ COVID-19. Δηλαδή ο κόσμος πάει στην θάλασσα και στο βουνό ανεβαίνει μετά τις 10 Αυγούστου. Τα δύο τελευταία χρόνια, πιθανόν λόγω της πανδημίας, αρκετοί δεν πήγαν θάλασσα και η κίνηση στα ορεινά ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Την εικόνα που περιγράψαμε επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής κ. Δημ. Γαλαγάλας, υπογραμμίζοντας στο KarditsaLive.Net, πως μέχρι 10 Αυγούστου η ζήτηση είναι περιορισμένη. Από εκεί και μετά φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και έχουν ξεκινήσει και κρατήσεις.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου σηματοδοτεί και την διακοπή της τέλεσης γάμων μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, συνεχίζει, οπότε και θα αυξηθεί και από την πλευρά των γαμήλιων τελετών η κίνηση.

Σε ότι αφορά τις οργανωμένες εκδρομές από το εξωτερικό, μας είπε ότι γίνονται, κυρίως από Κύπρο και Ισραήλ αλλά όχι σε μεγάλο αριθμό.

Τέλος, να αναφέρουμε πως και οι έχοντες κατοικίες στην περιοχή, έχουν μειώσει το διάστημα που τις επισκέπτονται. Οι περισσότεροι επιλέγουν να περάσουν κάποια Σαββατοκύριακα, κυρίως από 1-20 Αυγούστου και όλο και λιγότεροι τα χρησιμοποιούν για μακράς διαρκείας διακοπές, όπως γινόταν παλιότερα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: