Πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Κυριακή
29 January 2022
Γνωστή Λαρισαία συγκινεί και αφυπνίζει μοιραζόμενη μαζί μας την ιστορία της: «Ο καρκίνος ήρθε στην οικογένειά μου μέσω της μητέρας μου…»
29 January 2022

Μια γραμμή βοήθειας που θα σου κάνει παρέα μέχρι να φτάσεις ασφαλής στην πόρτα σου

Οι περισσότερες από εμάς ξέρουμε πως νιώθει μια γυναίκα όταν επιστρέφει μόνη της στο σπίτι, αργά το βράδυ. Συχνά μας λένε οι φίλες μας να τους στείλουμε ένα μήνυμα ότι φτάσαμε, ενώ όταν είμαστε μικρότερες το ίδιο μας λένε και οι μητέρες μας που συνήθως μας περιμένουν μέχρι που να γυρίσουμε στο σπίτι για να πάνε για ύπνο.

Γιατί; Γιατί κάθε κορίτσι εν δυνάμει κινδυνεύει. Να την παρακολουθήσει κάποιος, ακόμα και να της επιτεθεί. Έτσι, δύο κοπέλες από το Εδιμβούργο είχαν μια εξαιρετική ιδέα: να λειτουργήσουν μια γραμμή βοήθειας που θα κάνει αυτό ακριβώς, θα μας κάνει παρέα όσο περπατάμε μόνες μας μέχρι να φτάσουμε με ασφάλεια στην πόρτα μας.

Ιθύνων νους της πρωτοβουλίας ήταν η μόλις 22 ετών Άλις Τζάκσον με την φίλη της, Ρέιτσελ Τσανγκ που συνέλαβαν την ιδέα τον περασμένο Απρίλιο.

Αφορμή στάθηκε η υπόθεση της Σάρα Έβεραρντ στο Λονδίνο, μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα. Η κοπέλα επέστρεφε από έναν φίλο της προς το σπίτι της όταν ένας αστυνομικός την σταμάτησε για «έλεγχο», την απήγαγε, τη βίασε και την δολοφόνησε. Πρόκειται για τον 48χρονο Γουέιν Κούζενς.

Οι απειλές βέβαια είναι πολλαπλάσιες σε μητροπόλεις και σ’ έναν κόσμο που παραμένει κατάφωρα άδικο και επικίνδυνο για τις κοπέλες και τις γυναίκες.

Η γραμμή βοήθειας Strut Safe λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα με εθελοντές. Εθελοντές βέβαια που περνούν από αυστηρό έλεγχο και συνεντεύξεις. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως καθώς συχνά οι κοπέλες είναι θορυβημένες και έχουν την υποψία ότι κάποιος τους ακολουθεί. Το ανθρώπινο δυναμικό της γραμμής είναι πάντα σε εγρήγορση να καλέσει την Αστυνομία ή ασθενοφόρο.

TheMamagers

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: