Ο κόμβος του Αγ. Θεοδώρου από ψηλά (+Φωτο +Βίντεο)
18 February 2023
Εμβόλια Pfizer-πηγές COVI στη «Ν»: Πώς σχολιάζουν την απόφαση για την Φον ντερ Λάιεν
18 February 2023

Μπάιντεν: Θα συνομιλήσει με τον Μακρόν, τον Σούνακ και την Μελόνι για τον έναν χρόνο του πολέμου

Λόγω της συμπλήρωσης ενός έτους από την ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι πέρα από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Πολωνιά, θα μιλήσει και με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας.

Από τη Βαρσοβία, όπου θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει «να στείλει ένα μήνυμα στον Πούτιν και τον ρωσικό λαό», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Μπάιντεν, που στις 3 Μαρτίου θα υποδεχθεί στην Ουάσινγκτον τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, θα μιλήσει την επόμενη εβδομάδα «με ορισμένους συμμάχους μας», όπως με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από την εισβολή «μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι η στήριξή μας προς την Ουκρανία παραμένει αταλάντευτη και (…) ο διεθνής συνασπισμός που στηρίζει την Ουκρανία είναι ισχυρότερος από ποτέ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Κίρμπι επανέλαβε ότι ο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να πάει στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα και δεν είναι στο πρόγραμμά του μια συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: