ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: 10 Προτάσεις – Πλαίσιο για να πιάσουμε τους στόχους της Μασσαλίας
5 September 2021
Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να σώσουν το περιβάλλον – Χρησιμοποίησέ τα και μάθε τι μπορείς να κάνεις
5 September 2021

Μπέτι Μίντλερ – Καλεί τις γυναίκες σε αποχή από το σεξ ως αντίδραση στο νόμο του Τέξας

Η Μπέτι Μίντλερ είναι μία από τις πολλές διάσημες γυναίκες, η οποία μέσω των social media, δείχνει τη δυσαρέσκεια της στον συγκεκριμένο νόμο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Τέξας και απαγορεύει τις αμβλώσεις.

Ο νόμος ψηφίστηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο του Τέξας φέτος την άνοιξη, ως μέρος ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την άμβλωση αν ο γιατρός έχει εντοπίσει καρδιακό παλμό, ο οποίος συνήθως παρουσιάζεται στις έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Πολλές πολιτείες έχουν ψηφίσει ανάλογους νόμους, όμως εκείνος του Τέξας έχει μια κεντρική διαφορά.

Συνήθως, η εφαρμογή ενός νόμου επαφίεται σε κρατικούς αξιωματούχους και αν οι κλινικές επιθυμούν να αμφισβητήσουν τη συνταγματικότητά τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μήνυση κατά του εκάστοτε αξιωματούχου προκειμένου να υποστηρίξουν τη θέση τους δικαστικά. Όμως η νομοθεσία του Τέξας δεν επιτρέπει την εφαρμογή της από αξιωματούχους.

Η Μπέτι Μίντλερ είναι μία από τις πολλές διάσημες γυναίκες, η οποία μέσω των social media, δείχνει τη δυσαρέσκεια της στον συγκεκριμένο νόμο.

H ίδια πρότεινε μέσω twitter πρότεινε μια ακραία λύση: «Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται στους άντρες τους να κάνουν σεξ, μέχρι να βεβαιωθούν ότι κατοχυρώνεται το δικαιωμά τους στην επιλογή από το Κονγκρέσο», και συνέχισε: «Αυτό δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα ή πόλεμο. Έχει να κάνει με τις γυναίκες. Τις ζωές τους, τα σώματά τους και την αυτονομία τους».

Πολλοί ακόλουθοί της έσπευσαν να σχολιάσουν την ομοιότητα της πρότασής της με την υπόθεση της αρχαίας τραγωδίας του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη, στην οποία οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης κυρήσσουν σεξουαλική απεργία προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: