Α. Ακρίβος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Το σπίτι μας, η γη, απειλείται καθημερινά
4 December 2019
Συγκλονίζει το ποσοστό των νέων που είναι εξαρτημένοι από το κινητό τους
4 December 2019

«Μπλόκο στο μπλόκο» της Καρδίτσας: Η αστυνομία εμπόδισε τη συγκέντρωση αγροτών

«Μπλόκο στο μπλόκο» επιχείρησε η αστυνομία στον κόμβο του Ε65, έξω από την Καρδίτσα, προκειμένου να αποτρέψει τα τρακτέρ που κατέφθαναν στην περιοχή με σκοπό να παραταχθούν πάνω στο οδόστρωμα.

Στο σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thessaliatv.gr, από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ο δρόμος ήταν κλειστός από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την πρόσβαση 150 περίπου τρακτέρ από την Καρδίτσα που συγκεντρώθηκαν από τον Παλαμά και τις γύρω περιοχές και ξεκίνησαν συντεταγμένα για να παραταχθούν εκεί με βάση το σχεδιασμό της ΕΟΑΣ Καρδίτσας.

Οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με τις κλούβες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί κάθετα στους παράπλευρους που οδηγούν πάνω στον Ε-65 και άρχισαν τις διαβουλεύσεις με την Αστυνομία. Στη συνέχεια και ενώ είδαν πως η εντολή των αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν ενίσχυση και με γερανοφόρα οχήματα, ήταν να εμποδιστεί η πρόσβασή τους στον εθνικό δρόμο, έκαναν συνέλευση για να αξιολογήσουν την κατάσταση.
Εκεί πάρθηκε η απόφαση να ζητήσουν από την Αστυνομία να τους επιτρέψει να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και να επιτρέπουν τη διέλευση από το άλλο, διαφορετικά θα κλείσουν όλες τις διόδους προς τον Ε-65. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κινητοποίησης αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, είναι να παραμένει κλειστός ο Ε-65 επ’ αόριστον μιας και οι δυνάμεις των ΜΑΤ όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν φύγουν τα τρακτέρ.

Γύρω στις 13:30 οι αγρότες προχώρησαν με τα πόδια πάνω στον Ε-65 και έκαναν συμβολική καθιστική διαμαρτυρία.

Όλα αυτά ενώ από το πρωί ισχυρή βροχόπτωση και τσουχτερό κρύο πλήττουν την περιοχή. Η κίνηση των τα διερχόμενων ΙΧ έχει διοχετευθεί πλέον στην παλιά οδό Τρικάλων- Καρδίτσας- Σοφάδων- Λαμιας.

Από την άλλη πλευρά, το μπλόκο που ήταν προγραμματισμένο στα Φάρσαλα, αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.

Στην ανακοίνωσή τους, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι αγροτικοί σύλλογοι της επαρχίας Φαρσάλων αναφέρουν: «Λόγω έντονης βροχόπτωσης η οποία ξεκίνησε από τα ξημερώματα στην επαρχία Φαρσάλων και συνεχίζεται μέχρι και τώρα το σημερινό συλλαλητήριο αναβάλλεται. Το απόγευμα στις 5 μ.μ στο Βασιλί θα γίνει εκ νέου σύσκεψη, ώστε να αποφασίσουν οι αγρότες για τις επόμενες κινήσεις τους».

Στο μεταξύ, με «ψαλιδισμένη» τη συμμετοχή λόγω της κακοκαιρίας βγήκαν στο κόμβο Γαλήνης – έξω από τη Λάρισα – τα πρώτα τρακτέρ, με τους εκπροσώπους των αγροτών να ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με το larissanet.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: