Covid-19: Τι «έδειξαν» τα rapid tests του ΕΟΔΥ την Παρασκευή
14 January 2023
Bitcoin: Πάνω από τα 21.000 δολάρια- Πρώτη φορά μετά από δύο μήνες
14 January 2023

Μόνο μία οικογένεια από το Πρόγραμμα "ΕΣΤΙΑ 2022", έμεινε στην Καρδίτσα

Στις 31 Δεκεμβρίου  του 2022 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας “ΕΣΤΙΑ 2022”, που αφορούσε στην φιλοξενία αιτούντων διεθνή προστασία, έως ότου εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο.

Το πρόγραμμα στο νομό μας υλοποίησε η ΑΝ.ΚΑ. που θα συνεχίσει να ασχολείται με αυτό, σε επίπεδο κλεισίματος εκκρεμοτήτων, κυρίως με τα σπίτια που είχαν διατεθεί προς ενοικίαση κατά την διάρκεια του προγράμματος. Και δεν ήταν καθόλου λίγα καθώς ο μέγιστος αριθμός που καταγράφηκε κάποια στιγμή ήταν 71 κατοικίες.

Για τους επόμενους 4 περίπου μήνες θα διευθετούνται θέματα αποκαταστάσεων των κατοικιών εφόσον υπάρχουν προβλήματα και τυχόν οικονομικά θέματα για να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους με πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ. κ. Σακελλαρίου.

Από τους 2.400 περίπου ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν το διάστημα υλοποίησης, στην Καρδίτσα βρίσκεται αυτήν την στιγμή μία μόνο οικογένεια, η οποία έχει νοικιάσει δικό της σπίτι και μέλη της δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή μας.

Όλοι οι υπόλοιποι, μας λέει ο κ. Σακελλαρίου έχουν φύγει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αναλυτικότερα όσοι εξ αυτών εγκρίθηκε το αίτημά τους για παροχή ασύλου, έχοντας πλέον τα έγγραφα νομιμοποίησης είτε μετακινήθηκαν σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ή έφυγαν για χώρες του εξωτερικού.

Οι υπόλοιποι, για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ., μετακινήθηκαν  στην δομή φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στο «Κουτσόχερο». Η μετακίνηση έγινε τους φθινοπωρινούς μήνες του 2022, οργανωμένα και με την συνδρομή της ΑΝ.ΚΑ.

Εδώ να θυμίσουμε πως σε σχετικό ρεπορτάζ την ηλεκτρονικής μας εφημερίδας τον Σεπτέμβριο του 2022, είχαμε καταγράψει την παρουσία 180 ατόμων, που ήταν τα τελευταία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Υπήρξαν όμως χρονικά διαστήματα που ξεπέρασαν τα 400.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-2022-%2C-%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: