Αναλαμβάνει εκ νέου αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Ηλίας Σχορετσανίτης
18 April 2023
Grimaldi: Παρέλαβε το πλοίο Great Antwerp
18 April 2023

Μόσχα: Κάμερες αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό όσων προσπαθούν να αποφύγουν τον στρατό

Δεκατέσσερις μήνες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και λίγους μήνες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική στρατιωτική κινητοποίηση, η Μόσχα λαμβάνει δραστικά μέτρα για να εντοπίζει όσους αποφεύγουν την υποχρεωτική στράτευση στη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, που επικαλείται τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολογίας της Μόσχας, οι αρχές της πόλης χρησιμοποιούν ένα εκτεταμένο σύστημα με κάμερες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτει η ρωσική πρωτεύουσα για να εντοπίσουν νεαρούς στρατεύσιμους.

«Για να προσδιοριστεί το μέρος κατοικίας του εφέδρου, χρησιμοποιούνται συστήματα παρακολούθησης με κάμερες στην πόλη της Μόσχας», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολόγησης της Μόσχας Μαξίμ Λοκτέφ στο TASS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορίας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 3.000 κάμερες παρακολούθησης στην πόλη είχαν συνδεθεί σε  σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Η είδηση έρχεται αφότου ο Ρώσος ηγέτης υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα νόμο που αυστηροποιεί τους περιορισμούς για αυτούς που προσπαθούν να αποφύγουν την επιστράτευση και προβλέπει την ηλεκτρονική αποστολή των εγγράφων στρατολόγησης, αντί την παράδοσή τους κατ’ ιδίαν από το τοπικό γραφείο στρατολογίας ή μέσω κάποιου υπαλλήλου.

Όπως σημειώνει το Reuters, η αναγνώριση προσώπου θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωήγια χιλιάδες νέους ηλικίας 18 έως 27 ετών που κάθε άνοιξη και φθινόπωρο κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τους αξιωματικούς της στρατολογίας που προσπαθούν να τους αναγκάσουν να εκτίσουν την 12μηνη υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, καθώς και αυτούς που καλούνται να υπηρετήσουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της επιστράτευσης που ανακοινώθηκε πέρυσι.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τουλάχιστον 300.000 έφεδροι έχουν κινητοποιηθεί για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία της χώρας επεκτείνει εκθετικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας. Από το 2021, όλοι οι Ρώσοι άνδρες πολίτες ηλικίας 18-27 ετών υποχρεούνται σε ένα έτος ενεργούς στρατιωτικής θητείας στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Για αυτό πραγματοποιούνται εκστρατείες στρατολόγησης δύο φορές κάθε χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: