Φωτίζεται … χριστουγεννιάτικα η Καρδίτσα
25 November 2021
Λάρισα: Ξυλοδαρμός μαθητή… σε δύο δόσεις
25 November 2021

Μ. Βορίδης: Έως τις αρχές Δεκεμβρίου οι προκηρύξεις για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων στις περιφέρειες

Οι προκηρύξεις για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων θα εκδοθούν έως τις αρχές Δεκεμβρίου και τα προσωρινά αποτελέσματα έως τις αρχές Απριλίου, οπότε και θα καταστεί δυνατή η στελέχωση των Περιφερειών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό το διήμερο 23/24 Νοεμβρίου με θέμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση, Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) που θα επιλύσει το κρίσιμο ζήτημα της πρόσληψης τακτικού προσωπικού και τοποθέτησε τη διεξαγωγή του πρώτου πανελλαδικού διαγωνισμού τον Οκτώβριο του 2022.

Αναφερόμενος κ. Βορίδης στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών, προανήγγειλε ότι εντός του 2022 θα έχει ξεκαθαριστεί το ζήτημα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων της διακυβέρνησης, θέτοντας στον πυρήνα αυτής της μεταρρύθμισης τις δομικές αλλαγές που σχεδιάζονται στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε και την αλλαγή του πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, θέτοντας στο επίκεντρο της διαδικασίας τους προϊσταμένους.

Τέλος, ο κ. Βορίδης έκανε εκτενή αναφορά και στα πρωτοφανή φυσικά φαινόμενα που δοκίμασαν την πατρίδα μας, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση αφενός κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς για την αποζημίωση των πληγέντων και αφετέρου συγκρότησε τις απαραίτητες εκείνες υποδομές που θα της επιτρέψουν να απαμβλύνει τις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: