Δήμος Ελασσόνας: Επαρκές και καθαρό νερό σε 500 κατοίκους
16 July 2021
Οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων
16 July 2021

Μ. Βορίδης για εμβολιασμούς: Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις

Τη θέση πως δεν μπορεί να υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για υπαλλήλους χωρίς αυτή να συνοδεύεται από κυρώσεις, επανέλαβε στη Βουλή, ο υπουργός των Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε απολύσεις. Προανήγγειλε ωστόσο νομοθετική ρύθμιση που θα εξειδικεύσει το θέμα των κυρώσεων για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο υπουργός διαμήνυσε πως από τη στιγμή που και η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν μπορεί να μην υπάρχει κύρωση για όποιον δεν τηρεί τη νομική του υποχρέωση.

«Είναι προφανές το ζήτημα της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς. Δεν είναι δυνατόν ένας ανεμβολίαστος να μπαίνει σε ΜΕΘ και να χειρίζεται ασθενή σε αυτή την κατάσταση; Εμείς λέμε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και για φροντιστές ηλικιωμένων. Εμείς είπαμε ότι κύρωση είναι η αναστολή. Όλο αυτό θα εξειδικευθεί νομικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως μόλις είδε τους αρνητές του εμβολιασμού να συγκεντρώνονται, θέλησε να απευθυνθεί στο εκλογικό τους σώμα. « Προσπαθείτε να πατήσετε σε δύο βάρκες! Απέναντι σε αυτό στη κυβέρνηση έχουμε καθαρή θέση! Θέλετε να το κάνετε και σεις;», κατέληξε.

Οι αντιεμβολιαστές είναι «δικοί σας φίλοι» σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι αντί να πείσει «όσους δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν και το ψάχνουν», τους τρομοκρατεί και τους απειλεί με απόλυση. Αυτόν τον διχαστικό, τρομοκρατικό και φοβιστικό λόγο «να τον αποσύρετε», κάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Ζαχαριάδης. Πρότεινε, μάλιστα, «να κάνουμε ενημέρωση μαζί», «να δείξουμε στον κόσμο τι τραβά κάποιος που δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι να πάει τουαλέτα, που δεν μπορεί να ανέβει τα σκαλιά…». «Δεν είναι μόνο να λένε τα μίντια πόσο Μωυσής είναι ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και κατέληξε: «Εάν έχετε κάποιο φετίχ με τις απολύσεις, αυτό δεν [πρέπει] να ξεσπάσει πάνω στην κοινωνία».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: