Διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ για τη σύλληψη του αντιδημάρχου Τριφυλίας για τα αδέσποτα
21 October 2021
Καρδίτσα: Δωρεάν φροντιστήρια ξένων γλωσσών για άπορους μαθητές
21 October 2021

Μ. Βορίδης: Καθοριστικός ο ρόλος του Εσωτερικού Ελέγχου στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλάει στο βήμα του συνεδρίου με θέμα "Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): "Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος", Αθήνα Παρασκευή 6 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η εφαρμογή του νέου νόμου για τον Εσωτερικό Έλεγχο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολιστική αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και στη συνολική βελτίωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά την ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών.

Ο υπουργός περιέγραψε τον Εσωτερικό Έλεγχο ως έναν προληπτικό μηχανισμό ελέγχου της αρτιότητας των διαδικασιών του Δημοσίου και υπογράμμισε τη σημασία εμπέδωσης αυτής της φιλοσοφίας από τους υπαλλήλους μέσω της συνεχούς κατάρτισής τους.

Στο πλαίσιο της πολιτικής ανταμοιβής των παραγωγικότερων δημοσίων υπαλλήλων που εφαρμόζει το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι εξετάζει τρόπους για την κινητροδότηση των Εσωτερικών Ελεγκτών η οποία θα συνδυάζεται με απαιτητικότερους τρόπους εκπαίδευσης.

Τέλος, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι ο νόμος για τον Εσωτερικό Έλεγχο έχει συγκροτηθεί και είναι εναρμονισμένος με τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα και εξέφρασε την πρόθεσή του η εφαρμογή του να επεκταθεί και στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: