Ιατρικός Σύλλογoς Καρδίτσας: Σύσταση για μη συνταγογραφούν από 26/7 ως αντίδραση στη ρύθμιση για την επίταξη ιατρών
25 July 2024
Οι Πανελλήνιες και η Πενικιλίνη
25 July 2024

Νάγκελ (Bundesbank): Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να μειώσει το κόστος δανεισμού εάν τα οικονομικά στοιχεία δεν φέρουν κάποια αρνητική έκπληξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Γιοακίμ Νάγκελ.

«Εάν τα στοιχεία παραμείνουν τα ίδια κατά τους επόμενους 12 μήνες, υπάρχει πιθανότητα να μειώσουμε περαιτέρω τα επιτόκια σε κάποια συνεδρίαση», δήλωσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης σε δημοσιογράφους στο Ρίο ντε Τζανέιρο την Πέμπτη.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της G20, ο κ. Νάγκελ δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο» όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων και τόνισε ότι «πρέπει απλώς να είστε υπομονετικοί και, πάνω απ’ όλα, να διατηρήσουμε τη νομισματική πολιτική σε περιοριστικό έδαφος έως ότου ο πληθωρισμός φθάσει σε ένα σταθερό επίπεδο 2%».

Ο κ. Νάγκελ επέμεινε στη γραμμή της ΕΚΤ ότι η πολιτική θα αποφασίζεται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση και προειδοποίησε κατά μιας «δέσμευσης» για το τι μπορεί να συμβεί τον Σεπτέμβριο.

Επαναλαμβάνοντας προηγούμενα σχόλια, υπογράμμισε ότι οι μισθολογικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ εξακολουθούν να είναι «πολύ ισχυρές» και δήλωσε ότι η επιστροφή στον πληθωρισμό του 2% θα είναι «ανώμαλη».

Παρ’ όλα αυτά, αναγνώρισε ότι το «άπληστο θηρίο του πληθωρισμού» δεν υπάρχει πλέον.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: