Δεινόσαυροι και “νεραϊδόσπιτα” στο Μαγεμένο Δάσος
29 October 2021
Τρίκαλα: Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
29 October 2021

Νέα Πρόσκληση του “Φιλόδημος ΙΙ” για τα ζώα συντροφιάς

Νέα Πρόσκληση για το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για την πρόσκληση ΧΙΙ με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του αρ.10 του ν.4830/202» και με συνολικό προϋπολογισμό 40 εκ. ευρώ.

Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μίας (1) μόνο αίτησης, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα να ανέρχεται ανά κατηγορία δικαιούχων ως εξής:

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση ως προς όλες τις επιλέξιμες δαπάνες του άρθρου 4 της παρούσας, ήτοι οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών που δεν έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ μέχρι την δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης, μπορούν να περιλάβουν στην αίτησή τους έως δύο (2) κύρια υποέργα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά ως προς τις επιλέξιμες δαπάνες των παρ. 4.4 και 4.5 του άρθρου 4 της παρούσας, ήτοι οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, μπορούν να περιλάβουν στην αίτησή τους ένα (1) κύριο υποέργο

Σε περιπτώσεις Συνδέσμων Δήμων, σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο ποσό της χρηματοδότησης που αντιστοιχεί στις επιλέξιμες δαπάνες των παρ. 4.1.-4.3. του άρθρου 4 της παρούσας δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000,00) ευρώ πλέον Φ.Π.Α..

Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ή των υποέργων της αίτησης είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα, τη διαφορά θα πρέπει να καλύψει ο δικαιούχος, υποβάλλοντας σχετική απόφαση του αρμόδιου συλλογικού οργάνου στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ότι θα καλύψει με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα την οικονομική διαφορά που προκύπτει.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των δικαιούχων. Η παράταση δίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας κάθε είδους δαπάνης ορίστηκε η ημερομηνία έκδοσης της Πρόσκλησης, δηλαδή η 27η Οκτωβρίου και ως ημερομηνία λήξης υποβολής αιτημάτων η 31η Μαρτίου 2022.

Η αξιολόγηση των προτάσεων των δυνητικών δικαιούχων γίνεται από τη Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής, κατά σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης των αιτήσεων των δικαιούχων στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η ανωτέρω Διεύθυνση, αφού ελέγξει την πληρότητα και ορθότητα των δικαιολογητικών, εισηγείται στον Υπουργό Εσωτερικών την έκδοση απόφασης ένταξης στο Πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: