Αμμοχαλικόστρωση αγροτικών δρόμων στην Δ.Ε. Ταμασίου
11 April 2023
Ρωσία: Ανάπτυξη στο 0,7% προβλέπει το ΔΝΤ για το 2023
11 April 2023

Νέα υπερσύγχρονη πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Λαϊκό νοσοκομείο

Yπερσύγχρονη Αγγειοχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εγκαινιάστηκε σήμερα  στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», παρουσία των υπουργών Υγείας Θάνου Πλεύρη και του Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως έγινε γνωστό, η νεοσυσταθείσα Κλινική αποτελεί την μετεξέλιξη της αγγειοχειρουργικής μονάδας του Νοσοκομείου και φέρει μία μεγάλη ιστορική παράδοση, καθώς το Λαϊκό Νοσοκομείο θεωρείται η “μήτρα” της σύγχρονης ελληνικής Αγγειοχειρουργικής. Η Κλινική είναι στελεχωμένη από τρεις Καθηγητές, δύο Αναπληρωτές Καθηγητές, τρεις επιστημονικούς συνεργάτες και έξι ειδικευόμενους ιατρούς, ενώ σε αυτήν διδάσκεται στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. το μάθημα της Αγγειοχειρουργικής. Εχει άρτια τεχνολογική υποδομή και αντιμετωπίζει με τον πλεον σύγχρονο τρόπο περίπλοκα περιστατικά αγγειακών παθήσεων.

 Οι πρώτες αγγειακές επεμβάσεις, από τα μέσα του 20ου αιώνα

Ο διευθυντής της νέας Κλινικής Καθηγητής κ. Χρήστος Κλωνάρης ευχαρίστησε τους φορείς που συνέβαλαν θεσμικά και οργανωτικά στην ίδρυσή της και ανέτρεξε στη σύγχρονη ιστορία και στους θεμελιωτές της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα του 20ου αιώνα οι πρώτες αγγειακές επεμβάσεις, με χαρακτηριστικότερη την πρώτη συγκόλληση άκρου στην Ευρώπη, το 1967, από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Π. Μπάλα, οπτικοποιημένο αρχειακό υλικό από την οποία και προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ήταν η ανακοίνωση της απόφασης ονοματοδοσίας της εξειδικευμένης αίθουσας του χειρουργείου όπου τελούνται οι αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε «Αίθουσα Ηλίας Μπαστούνης»,προς τιμήν του πρώην Διευθυντή της Α Χειρουργικής Κλινικής, Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη,και σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του σημαντικού αυτού δασκάλου των σημερινών στελεχών της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. «Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Λαϊκού Νοσοκομείου εκφράζει την ευχή αλλά και την προσδοκία ηνέα Κλινική να αποβεί επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της Επιστήμης, ακριβώς για να δικαιώσει όλους όσοι έβαλαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της ειδικότητας στην Ελλάδα τις δεκαετίες που προηγήθηκαν».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: