Μακρόν, ο «βασιλιάς των πλουσίων» μετά την παρασημοφόρηση Μπέζος
26 February 2023
Ζελένσκι: Αυτό είναι το δωμάτιο που ζει από την πρώτη μέρα της εισβολής
26 February 2023

Νέος προσωρινός ανάδοχος για την καθαριότητα του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Στην κήρυξη της εταιρείας “IPIROTIKI FACILITY SERVICES (Ι.F.S) Ανώνυμη Ιδιωτική Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού, Εμπορική και Αντιπροσωπειών” ως  νέου προσωρινού αναδόχου που θα αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου Καρδίτσας προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Οι αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τις αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας με τις οποίες απορρίφθηκαν οι προσφυγές- αιτήσεις ακύρωσης που είχαν καταθέσει δύο από τις έντεκα συμμετέχουσες στο διαγωνισμό εταιρείες κατά απόφασης της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ., που εξετάζοντας δικές τους προδικαστικές προσφυγές καθώς και της προαναφερθείσας εταιρείας κατά της αρχικής απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου Καρδίτσας έθεσε εκτός διαγωνισμού τη μια εξ’ αυτών καθώς και τον αρχικό ανάδοχο της συγκεκριμένης εργολαβίας και «δικαίωσε» τον νέο προσωρινό ανάδοχο.

Το ιστορικό της εμπλοκής

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο διαγωνισμός για την Υπηρεσίες Καθαρισμού Κτιρίων για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, – η αρχική προκήρυξη του οποίου έγινε τον Δεκέμβριο του 2021, ακυρώθηκε δύο μήνες μετά και συνεχίστηκε αργότερα με επανακαθορισμό των όρων διακήρυξης – έμπλεξε στη δίνη προδικαστικών και δικαστικών προσφυγών με αποτέλεσμα σήμερα, 14 μήνες μετά, να μην έχει ακόμα υπογραφεί σύμβαση με ανάδοχο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του Νοσοκομείου με απόφασή του τον περασμένο Ιούνιο κατακύρωσε τον διαγωνισμό στη εταιρεία ΝΤΖΑΙΜΕΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ που είχε αναδειχθεί μειοδότης με προσφορά 469.857,13€ για υπηρεσίες ενός έτους, αλλά κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ασκήθηκαν προδικαστικές προσφυγές από τις εταιρείες “Express Facility Services, ΦΑΣΜΑ Α.Ε. και IPIROTIKI FACILITY SERVICES (Ι.F.S) με το 4ο κλιμάκιο της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ που τις εξέτασε  να απορρίπτει τις δυο πρώτες και να δέχεται εν μέρει την προσφυγή της τρίτης εταιρείας θέτοντας εκτός διαγωνισμού τις εταιρείες “ΝΤΖΑΙΜΕΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ” και “ΦΑΣΜΑ Α.Ε”.

Ακολούθως οι εταιρείες Express Facility Services, ΦΑΣΜΑ Α.Ε. κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας αιτήσεις αναστολής- ακύρωσης κατά της απόφασης της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. οι οποίες όμως απορρίφθηκαν και ως εκ τούτου το ΔΣ του Νοσοκομείου συμμορφούμενο με την απόφαση της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ προχώρησε στην ανακήρυξη της IPIROTIKI FACILITY SERVICES (Ι.F.S)  σε προσωρινό ανάδοχο έναντι προσφοράς 480.430,56 ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι με βάση τους όρους του διαγωνισμού το Νοσοκομείο διατηρεί το δικαίωμα της προαίρεσης, μπορεί δηλαδή με μονομερή απόφαση να παρατείνει τη σύμβαση που θα υπογραφεί για ένα ακόμη χρόνο μετά τη λήξη της.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: