Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου Προέδρου της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στη «Ναυτεμπορική»
3 May 2023
Σουηδία: Προχώρησε στην αυστηροποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας
3 May 2023

Νέος πρόεδρος στην Δ.Κ. Μουζακίου – Επανεκλογή προέδρων στις Δ.Κ. Καρδίτσας, Παλαμά και Κέδρου

Αλλαγή προέδρου έφερε η εκλογική διαδικασία για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα συμβούλια των Δ.Κ. Καρδίτσας, Παλαμά και Κέδρου, όπου είχαμε ανανέωση θητείας για τους προέδρους τους.

Αναλυτικότερα:

Δ.Κ. Μουζακίου

Με νέο πρόεδρο θα «πορευθεί» μέχρι το τέλος της θητείας του το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου, καθώς κατά την προβλεπόμενη ψηφοφορία ο κ. Αστέριος Βασιλάκος υπερίσχυσε του κ. Αχιλλέα Καταραχιά.

Αναλυτικότερα στην ειδική συνεδρίαση προσήλθαν και τα 5 μέλη του συμβουλίου. Όπως ορίζει ο νόμος υπoψηφιότητα τέθηκε από τους πρώτους σε σταυρούς του πρώτου και δεύτερου, σε σειρά κατάταξης συνδυασμού και συγκεκριμένα των κ.κ. Καταραχιά και Βασιλάκο αντίστοιχα.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων πρόεδρος ανακηρύχθηκε με τρεις ψήφους ο κ. Βασιλάκος έναντι δύο ψήφων του κ. Καταραχιά.

Δ.Κ. Καρδίτσας

Χωρίς διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά στο πρόσωπο του προέδρου συνεχίζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας. Κατά την ψηφοφορία προσήλθαν τα 9 από τα 11 μέλη του Συμβουλίου και αντιμέτωποι τέθηκαν η μέχρι πρότινος πρόεδρoς κ. Χρυσοβαλάντω Γιαβάζη-Χαλιαμάλια και ο κ. Αστέριος Αντωνίου.

Κατά την ψηφοφορία η κ. Γιαβάζη-Χαλιαμάλια πήρε έξι ψήφους ανανεώνοντας την θητεία της έως 31 Δεκεμβρίου, δύο ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και ένα λευκό. Σημειώνουμε πως ο κ. Αντωνίου απουσίαζε.

Δ.Κ. Παλαμά

Επικεφαλής του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά παραμένει ο κ. Δημήτριος Τσιγαρδάς. Κατά την ψηφοφορία, στην οποία πήραν μέρος και τα 7 μέλη του Σώματος, ο κ. Τσιγαρδάς, που ανήκει στον πλειοψηφών συνδυασμό, συγκέντρωσε 4 σταυρούς προτίμησης έναντι 3 του κ. Κωνσταντίνου Σερίφη που βρέθηκε απέναντί του, στην εκλογική διαδικασία.

Δ.Κ. Κέδρου

Τέλος στην Δημοτική Κοινότητα Κέδρου είχαμε, βάσει του αποτελέσματος, ομόφωνη απόφαση καθώς και οι τέσσερις σύμβουλοι που ψήφισαν «σταυροδότησαν» τον κ. Νίκο Μανούκα που ήταν πρόεδρος και πριν την διαδικασία ανανεώνοντας την θητεία του. Αντίπαλός του ήταν ο κ. Νίκος Μπούκης που η ψήφος του δεν διαφοροποιήθηκε από των υπολοίπων.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία αποτελεί συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (μετά από 3 και πλέον χρόνια), το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις (του τότε υπουργού ΥΠ.ΕΣ. Τ. Θεοδωρικάκου) σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου των δημοτικών κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων με ορισμό του συμβούλου του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού. Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

Αυτό σημαίνει ότι σε όσες κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ο πρόεδρος δεν εκλέχτηκε σε συνδυασμό που συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας για να εκλεγεί εκ νέου ο πρόεδρός του.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4-%CE%BA-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4-%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82%2C-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: