Σε δημόσια διαβούλευση νέο σχέδιο νόμου για την ανακύκλωση
7 June 2021
Προτάσεις του ΣτΠ για βελτίωση του πλαισίου παροχής ευεργετημάτων σε ευάλωτους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας
7 June 2021

Νέους οικίσκους παραλαμβάνει ο Δήμος Παλαμά

Τέσσερις νέους οικίσκους αναμένεται να παραλάβει αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Παλαμά ως προσφορά ιδιωτών, για τη στέγαση τριών οικογενειών σεισμόπληκτων και για τη στήριξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Παλαμά.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, οι δυο οικίσκοι θα δοθούν σε πληγείσες οικογένειες στο Προάστιο και ένας οικίσκος σε άλλη οικογένεια στον Παλαμά.

Ο τέταρτος οικίσκος θα διατεθεί για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά όπου συνεχίζονται τα μαθήματα στους τρείς ήδη τοποθετημένους οικίσκους.

Αρχικά, αυτός ο οικίσκος προορίζονταν για τους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, λύθηκε το στεγαστικό ζήτημά τους με χρήση τμήματος του σχετικά νέου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στο συγκρότημα κι’ έτσι θα χρησιμοποιηθεί κι’ αυτός για τους μαθητές.

Όλα αυτά φυσικά αποτελούν προσωρινές λύσεις, απολύτως βέβαια αναγκαίες στην παρούσα φάση, για να βρουν στέγη οι σεισμόπληκτοι και να ολοκληρωθεί με ομαλότητα το φετινό περιπετειώδες (λόγω πανδημίας και lockdown), διδακτικό έτος στο σεισμόπληκτο 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαμά, αλλά και στο επίσης σεισμόπληκτο Δημοτικό σχολείο Κοσκινά.

Δυστυχώς, ακόμη είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα με τα πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο των άστεγων διαμενόντων σε οικίσκους, όσο και με τα Δημοτικά Σχολεία Παλαμά και Κοσκινά τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές που πρέπει να αποκαταστασθούν.

Και για τα δυο μείζονα ζητήματα ο Δήμαρχος Παλαμά τόνισε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας ότι αναμένεται ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών από την κεντρική εξουσία.

Ο κ. Σακελλαρίου επισήμανε ότι ο Δήμος βρίσκεται εξ’ αρχής δίπλα στους σεισμόπληκτους δημότες και τους βοηθάει όσο μπορεί στις δύσκολες ώρες που περνούν.

Παράλληλα, για την επισκευή των ζημιών στα δυο σχολικά συγκροτήματα υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις με το Υπουργείο Υποδομών και τις αρμόδιες κεντρικές Υπηρεσίες του.

«Αλλά – πρόσθεσε – ο Δήμος Παλαμά δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εκπόνηση των εξειδικευμένων μελετών που χρειάζονται και αναμένει τη συμβολή της ΚΤΥΠ, η οποία ωστόσο δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια συγκεκριμένη κίνηση».

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποια ειδοποίηση για την έλευση τεχνικού κλιμακίου που θα συντάξει έκθεση για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν και πότε θα γίνει κάτι τέτοιο και δυστυχώς ο καιρός περνάει ανεκμετάλλευτος…

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις όπως προσμένει και ο Δήμαρχος Παλαμά και ότι το Σεπτέμβριο το 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαμά και το Δημοτικό σχολείο Κοσκινά θα είναι έτοιμα να ξαναρχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους για το νέο εκπαιδευτικό έτος.

Πάντως, όπως υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίου, το σχολείο στον Κοσκινά έχει πολύ σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς και οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για την αποκατάστασή τους είναι εξειδικευμένες και σίγουρα αρκετά χρονοβόρες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: