Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Εξέδωσε προειδοποίηση για την επερχόμενη κακοκαιρία
30 October 2019
«Γνωρίζουμε την πόλη με τα πόδια και με το μυαλό μας» – 10 Προτάσεις
30 October 2019

Νέο ξεκίνημα για το Ψηφιακό Μουσείο και το Μουσείο Μινιατούρας στην Τσαγκαράδα

Το Ψηφιακό Μουσείο και το Μουσείο Μινιατούρας στην Τσαγκαράδα, μια δομή που ενισχύει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής και προσφέρει παράλληλα υπηρεσίες στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα.

Το καινοτόμο Μουσείο άρχισε τη λειτουργία του το 2008 στο ανακαινισμένο κτίριο της ιστορικής Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής που ιδρύθηκε το 1903 και λειτούργησε αδιάλειπτα, ακόμα και κατά την διάρκεια των πολέμων, μέχρι το 1967. Πρόκειται για ένα Εικονικό Μουσείο, τα εκθέματα και οι πολιτισμικές παραστάσεις του οποίου προβάλλονται διαδραστικά σε ψηφιακή τρισδιάστατη μορφή και με φωτορεαλισμό. Επίσης δημιουργούνται και φυσικά εκθέματα σε μορφή μινιατούρας που προβάλλονται στον χώρο του Μουσείου. Τα αντικείμενα αναδεικνύουν την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και δίνουν μία εικόνα από την ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων της.

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου προχώρησε πρόσφατα σε εργασίες συντήρησης και όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου-Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ. Γιάννης Μούτος, «το Μουσείο μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο τοπόσημο, πόλο έλξης επισκεπτών και να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Βούληση του Δημάρχου μας κ. Παν. Κουτσάφτη και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής, είναι το Μουσείο να αναπτύξει εξωστρέφεια με δράσεις προς την τοπική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα κ.α. Παράλληλα να ενισχύσει τη θέση του στον χάρτη των αξιοθέατων και των Μουσείων, να αναπτύξει συνεργασίες κλπ.»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: