Με αποχή 66,8% και νίκη της ΔΑΚΕ οι εκλογές για το ΠΥΣΔΕ
6 November 2022
Θέμα ημερών η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου στο Παυσίλυπο
6 November 2022

Νίκη της αποχής και της ΔΑΚΕ στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ

Στο 65% ανήλθε η αποχή στις εκλογές για την ανάδειξη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα  (5/11) με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα.

Οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. στον εκλογικό κατάλογο ήταν 920, άλλα από αυτούς ψήφισαν μόνο οι 322 για το ΠΥΣΠΕ μεταξύ των οποίων και 12 ψήφισαν λευκό.

Από την καταμέτρηση που ακολούθησε επί των 310 εγκύρων ψηφοδελτίων η παράταξη της ΔΑΚΕ Π.Ε έλαβε 182 ψήφους και ποσοστό 58,7% , η Δημοκρατική Συνεργασία-Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΗ. ΣΥ./Α.Κ.Ε. πήρε 67 ψήφους και ποσοστό 21,6% και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε. έλαβε 61 ψήφους και ποσοστό 19,7%.

Με βάση τα παραπάνω και τα δύο αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ εκλέγονται από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ με τις θέσεις να καταλαμβάνουν με βάση τη σταυροδοσία οι κ.κ. Β. Κουτής και Βασ. Ακρίβος.

Μεγάλη ήταν πάντως η καθυστέρηση του Υπουργείου να εκδώσει αποτελέσματα, κάτι που έγινε μετά τις 11 το βράδυ.

Στα τρία ψηφοδέλτια συμμετείχαν ως υποψήφιοι οι εξής:

-Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.
Γάτσος Κων/νος του Μενελάου, Κουτσιούμπα Ζωή του Αποστόλου, Νταϊλιάνης Αθανάσιος του Ευθυμίου, Παπατσιμούλης Κων/νος του Παναγιώτη, Σπύρου Αναστασία του Κων/νου, Τσίτος Θωμάς του Στέργιου, Τσουπαροπούλου Αντωνία του Κωνσταντίνου

-Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ακρίβος Βασίλειος του Ζήση, Γερούκη Ειρήνη του Βασιλείου, Κουτής Βάϊος του Στεφάνου, Μητσοπούλου Μαρία του Θωμά, Παπαδημητρίου Ευαγγελία του Χρήστου, Τασιάς Ιωάννης του Στεφάνου

-Δημοκρατική Συνεργασία-Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΗ. ΣΥ./Α.Κ.Ε.
Δημουλά Ζωή του Αποστόλου, Μητσάκη Αποστολία του Δημητρίου, Μπάμος Χρήστος του Γεωργίου, Σβάρνας Ιωάννης του Παναγιώτη

ΟΙ εκπαιδευτικοί ΠΕ ψήφισαν επίσης και για το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: