Στο επίκεντρο η πορεία των έργων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
2 February 2021
365 υδρόβια ταξιδιάρικα πουλιά βρήκαν φέτος καταφύγιο στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης
2 February 2021

Νοσοκομείο Βόλου: Νέος εξοπλισμός για την τοποθέτηση βηματοδοτών

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης «Προμήθεια Ακτινοδιαπερατής Επεμβατικής Τράπεζας – Βηματοδότη» στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Η νέα τράπεζα για την τοποθέτηση βηματοδοτών σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα, αποτελεί τμήμα του σύγχρονου εξοπλισμού της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Βόλου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 647.760 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και λειτουργίας είναι το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», το οποίο προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης και την προμήθεια του νέου εξοπλισμού.

«Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, εξοπλίζουμε την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Ικανοποιούμε τις επιθυμίες των ανθρώπων και με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική αναβαθμίζουμε τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας παντού στη Θεσσαλία. Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε το δημόσια Νοσοκομεία, γιατί σύγχρονο κράτος είναι αυτό που οι πλούσιοι προστρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι αυτό που οι φτωχοί αναγκάζονται να προσφύγουν στο ιδιωτικά νοσοκομεία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο νέος εξοπλισμός

Η νέα ακτινοδιαπερατή, επεμβατική τράπεζα για τοποθέτηση βηματοδοτών θα εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην Στεφανιαία μονάδα του Νοσοκομείου, που υπάρχει από την κατασκευή του, η οποία είναι ήδη σε λειτουργία και χρήση, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και διαθέτει την σχετική αδειοδότηση για τη λειτουργία αυτή.

Ο διενεργηθείς Διαγωνισμός για την εν λόγω προμήθεια, περιελάμβανε και υπηρεσίες συντήρησης για ένα έτος μετά το πέρας της εγγύησης καλής λειτουργίας, καθώς και δυνατότητα για συνέχιση των υπηρεσιών συντήρησης για έως και επτά επιπλέον έτη με απόφαση του Νοσοκομείου, ενεργοποιώντας τα δικαιώματα «προαίρεσης». Το κόστος των υπηρεσιών συντήρησης ανέρχεται -πλέον του κόστους προμήθειας- σε 44.640 ευρώ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: