Κατατέθηκε ρύθμιση για την κάλυψη μισθοδοσίας σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ
11 October 2021
ΥΠΕΣ: Τροπολογία για παράταση διοικητικής υποστήριξης ΟΤΑ, ορισμό επιπλέον άμισθων αντιδημάρχων
11 October 2021

Νοσοκομείο Καρδίτσας: Άνοιξε και νέα πτέρυγα COVID

Η εποχή της έλλειψης πίεσης στο νοσοκομείο Καρδίτσας, από τον COVID-19, αποτελεί παρελθόν, καθώς σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο αριθμός των νοσηλειών έφθασε τις 35, ενώ τουλάχιστον ακόμα 8 περιπτώσεις υπόπτων κρουσμάτων περίμεναν επιβεβαίωση.

Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να προχωρήσει σε παραχώρηση επιπλέον κλινών, στο τμήμα που μέχρι τώρα φιλοξενούνταν τα ύποπτα κρούσματα, ανεβάζοντας την δυναμικότητα κατά ένα ποσοστό.

Η μέχρι πρότινος χωρητικότητα ήταν 32 κλίνες, οπότε υποχρεωτικά απαιτούνταν να βρεθούν περισσότερες. Ανάλογη κατάσταση, πληροφορούμαστε, επικρατεί και στο νοσοκομείο Τρικάλων, γεγονός που καταδεικνύει την επιβάρυνση που υπάρχει στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Θυμίζουμε, με βάση τα ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, ότι πριν μία εβδομάδα οι νοσηλευόμενοι από COVID-19 στην Καρδίτσα ήταν 23 και πριν από ένα δεκαπενθήμερο ήταν 19, με την αύξηση να πλησιάζει το 100%.

Αύξηση εμβολιασμών λόγω τρίτων δόσεων

Εν τω μεταξύ η πορεία των εμβολιασμών δείχνει αυξητικές τάσεις οι οποίες όμως οφείλονται κυρίως στην τρίτη δόση τη λεγόμενη και αναμνηστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εβδομάδα έγιναν 1.114 εμβολιασμοί από τους οποίους οι 679 αφορούσαν αναμνηστικές δόσεις. Που σε ποσοστό μεταφράζεται σε 61%. Συνεπώς οι πρώτες και δεύτερες δόσεις που έγιναν ήταν 435. Το θετικό είναι ότι οι 428 από αυτούς ήταν πρώτες δόσεις.

Πιο αναλυτικά το βράδυ της Κυριακής, στην σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου, τα στοιχεία των εμβολιασμών για το ν. Καρδίτσας μιλούσαν για ένα σύνολο 120.272 “τσιμπημάτων”. Από αυτά 62.855 αφορούν σε πρώτη δόση. 60.181 είναι οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί και 1.066 οι αναμνηστικές δόσεις. Οι αντίστοιχοι αριθμοί, πριν από μία εβδομάδα ακριβώς ήταν 119.158, 62.427, 59.442 και 387.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: