Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πληττόμενων επιχειρήσεων από το δήμο Αθηναίων
3 November 2020
Λάρισα: Με “καπέλο” οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
3 November 2020

Νοσοκομείο Καρδίτσας: Σχεδιασμός για επιπλέον ανάπτυξη κλινών Covid-19

Σε 27 ανέρχονται οι κλίνες που διατίθενται, αυτή την στιγμή, για ήπια νοσηλεία ασθενών με covid 19, στο νοσοκομείο Καρδίτσας και προς το παρόν δεν έχει προκύψει ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Από αυτές 7 βρίσκονται στο Τμήμα Ημερήσιας νοσηλείας, 5 στην Παιδιατρική κλινική, σε χώρο που έχει απομονωθεί και 15 στην Οφθαλμολογική κλινική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net επί του παρόντος η πληρότητά τους κυμαίνεται κοντά στο 50%.

Όπως προκύπτει πάντως από το ρεπορτάζ υπάρχει σχεδιασμός για ανάπτυξη επιπλέον κλινών εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο και αυτό θα συμβεί μέσω σύμπτυξης κλινικών ώστε να απελευθερωθούν και να είναι διαθέσιμα κρεβάτια.

Πρόσφατα μάλιστα επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα και ο συμπολίτης υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, αρμόδιος για τα νοσοκομεία κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, και ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντησή του με τον διοικητή κ. Κεχαγιά ήταν και αυτός σχεδιασμός που προαναφέραμε.

Rapid test στο νοσοκομείο Καρδίτσας

Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως πλέον στο νοσοκομείο Καρδίτσας διενεργούνται πλέον και rapid test. Όχι σε όλα τα περιστατικά αλλά στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Για παράδειγμα σε ένα έκτακτο περιστατικό που απαιτεί χειρουργείο, γίνεται το τεστ για να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και να αντιμετωπισθεί αναλόγως.

Ή στην περίπτωση που το Τ.Η.Ν. έχει πληθώρα ύποπτων περιστατικών θα γίνει σε ορισμένα το γρήγορο τεστ για να κατευθυνθούν για νοσηλεία αν είναι θετικά ή να επιστρέψουν σπίτι τους στην αντίθετη περίπτωση και να αποσυμφορηθεί το τμήμα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: