Κορονοϊός: Η ανάμιξη εμβολίων Pfizer και AstraZeneca είναι ο καλύτερος συνδυασμός για ανοσία
6 July 2021
2 σε 1!. Θαυματουργό σέρουμ για τις ουλές ακμής και τις ρυτίδες
6 July 2021

Ντομάτα: Το κατακόκκινο καλοκαιρινό φρούτο που σε αδυνατίζει (και όχι μόνο)

Είναι το φρούτο που τους καλοκαιρινούς μήνες δεν λείπει από τη σαλάτα σου. Δροσιστική, απολαυστική και ζουμερή, η ντομάτα ξέρει πώς να κλέψει την παράσταση σε κάθε μπολ ή ορεκτικό. Βρίσκεται στην εποχή της και αυτό ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει. Οι ντομάτες που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ έχουν αυτή τη στιγμή την καλύτερη γεύση από κάθε άλλη του χρόνου. Εκτός, όμως, από τη γεύση τους, τι άλλο προσφέρουν στον οργανισμό σου οι ντομάτες; 

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες
Όπως κάθε φρούτο που σέβεται τον εαυτό του. Έτσι, όχι μόνο σε δροσίζει, αλλά σε κρατάει χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού δημιουργεί και διατηρεί το αίσθημα της πέψης σχετικά γρήγορα. Τοποθέτησε την παντού: στη σαλάτα, στο σάντουιτς, στα ζυμαρικά σου. Ακόμα και σε μικρές ποσότητες είναι πολύ σημαντική. Και κάπως έτσι μετατρέπεται στον σύμμαχο σου στην προσπάθεια να αδυνατίσεις.

Ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου
Δεν υπάρχει πιο ανέμελος τρόπος να χάνεις βάρος από το να διεγείρεις γλυκά τον μεταβολισμό σου. Μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που ο τελευταίος δεν είναι στα “πάνω” του και έρχεσαι αντιμέτωπη με φαινόμενα, όπως κατακράτηση υγρών, φούσκωμα και ό,τι άλλο ανεπιθύμητο “περνάει” αυτή τη στιγμή από το μυαλό σου. Υπάρχει λύση…. και έχει τη γεύση και το σχήμα της κατακόκκινης ντομάτας. 

Μαυρίζεις ευκολότερα
Ναι, είναι ένας από τους προβληματισμούς σου κάθε καλοκαίρι. Το ημερολόγιο, εξάλλου, δείχνει… Ιούλιο και η καρδιά του φετινού καλοκαιριού πλησιάζει απειλητικά το όχι και τόσο χρυσαφένιο ακόμα δερματάκι σου. Η ντομάτα, λοιπόν, είναι μία από τις τροφές που λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α, σε βοηθάει, όχι μόνο να μαυρίσεις γρηγορότερα, αλλά και να διατηρήσεις το χρώμα των καλοκαιρινών σου αναμνήσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στη σαλάτα σου, απαραίτητα, λοιπόν.

Σε αδυνατίζει
Έχει πολύ λίγες θερμίδες, είναι διαιτητική και αν το καλοσκεφτείς το γεγονός ότι δεν λείπει από κανένα διατροφικό πλάνο μόνο τυχαίο δεν είναι. Η χαμηλή περιεκτικότητα της σε… κακές θερμίδες (μόνο 16, σύμφωνα με τους ειδικούς) σου δίνει το δικαίωμα να τρως λίγο παραπάνω, χωρίς τύψεις. Καλοκαιρινό όνειρο.

Ενισχύεις και το ανοσοποιητικό σου
Πλούσια σε Βιταμίνη C, η ντομάτα ενισχύει την αντι-γηραντική και αντι-καρκινική δράση του σώματος σου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη, μεταξύ άλλων, κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά και σωστά, βοηθά την απορρόφηση σιδήρου από τις υπόλοιπες τροφές και αναπληρώνει σε ένα σημαντικό ποσοστό το σίδηρο που συχνά απουσιάζει από τις τροφές που επιλέγουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. 

tlife.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: