Δέλτα: Διευρύνει το portfolio με την εξαγορά της Cold Sin
31 October 2023
Αντικειμενικές αξίες: Το ντόμινο αλλαγών που φέρνουν
31 October 2023

Νότια Κορέα: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών έξω από το γραφείο του προέδρου

Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος δύο αστυνομικών, τους οποίος τραυμάτισε, διέπραξε άνδρα έξω από το συγκρότημα όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας, στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε στο στομάχι και ο άλλος στο αριστερό χέρι, ενώ έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το Reuters.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι τοπική ώρα, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν έναν άνδρα, περίπου 70 ετών, ο οποίος φώναζε έξω από το συγκρότημα, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Σεούλ επιβεβαίωσε το συμβάν. Αδιευκρίνιστα ωστόσο παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης έξω από το συγκρότημα, όπου εκτός από το προεδρικό γραφείο βρίσκεται και το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος Γιουν Σουκ-γιόλ μετέφερε πέρυσι το γραφείο του προέδρου στο συγκρότημα αυτό, στη συνοικία Γιονγκσάν της Σεούλ, από τον Κυανό Οίκο που χρησίμευε ως κατοικία του προέδρου από το 1948.

Το γραφείο του Γιουν δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος βρισκόταν στο γραφείο του.

Έξω από το συγκρότημα που βρίσκεται το προεδρικό γραφείο αυτό πραγματοποιούνται συχνά διαδηλώσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: