Το αύριο της φύσεως
8 November 2019
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας : Αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας τμημάτων
8 November 2019

Ξεκίνησαν στη Λάρισα οι εργασίες του Vox Populi: Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Ξεκίνησαν στη Λάρισα οι εργασίες του Vox Populi: Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εργασίες της 1ης Πρότυπης Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Vox_Populi , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με πρωτοβουλία νέων της περιοχής. Η δράση αυτή δημιουργήθηκε χάριν στο όραμα μιας ομάδας νέων ανθρώπων, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, Κτήριο Κατσίγρα, ενώ οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Το παρόν έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Βασίλη Πινάκα, ενώ τον δήμαρχο Λαρισαίων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης Πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος.

Ο κ. Αγοραστός μιλώντας στους νέους τόνισε: «Πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους θέλουμε να δώσουμε οξυγόνο στα παιδιά να μας βοηθήσουν. Χρειάζεται συνεργασία, σεβασμός και ενδιαφέρον για τον άλλον».

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη, διαβουλευόμενοι με τους συναδέλφους τους. Θα είναι, με λίγα λόγια, εκείνοι που θα πρέπει να συσκεφτούν, να προτείνουν, να επιχειρηματολογήσουν, να ασκήσουν την πολιτική τέχνη στον ύψιστο βαθμό και εν τέλει να εξάγουν μια εμπεριστατωμένη και ωφέλιμη για τον τόπο τους απόφαση.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η συνεισφορά του στην πολιτική αφύπνιση της νέας γενιάς και στην εγκατάσταση ενός εκπαιδευτικού πλαισίου ικανού να γαλουχεί πολίτες με πολιτική παιδεία. Συγκεκριμένα, επενδύει στη σύνθεση δυνάμεων, στον γόνιμο διάλογο και την εποικοδομητική διαβούλευση των νέων. Μεγαλύτερος σύμμαχός στο εγχείρημα αυτό είναι η αξία του ιδεώδους της ενεργούς συμμετοχής, διαμέσου της οποίας σταδιακά δύναται να τεθούν στέρεες βάσεις για την προώθηση ενός πρωτοπόρου μοντέλου διοίκησης, αυτού της συλλογικής ηγεσίας. Το Vox_Populi – S.R.c.Thessaly αποτελεί το πρώτο καίριο βήμα για την προώθηση αυτού του καινοτόμου μοντέλου διοίκησης, διότι προσανατολίζεται στην εξοικείωση των νέων με την δομική και θεσμική λειτουργία των κέντρων λήψης αποφάσεων στο πιο κομβικό σημείο αυτών.

Πηγή : onlarissa

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: