ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Επικίνδυνη ταύτιση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο
25 July 2020
O Δήμαρχος Αλοννήσου για το υποβρύχιο Μουσείο
27 July 2020

Ξεκίνησε το πρόγραμμα εντοπισμού των οσμών στον Βόλο

Ανησυχία, ερωτηματικά και φόβο προκαλεί σε πολλούς Βολιώτες η ύπαρξη περίεργων οσμών στην ατμόσφαιρα της πόλης. Το θέμα συνδυάζεται τις περισσότερες φορές και με την αέρια ρύπανση, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε προγραμματίσει την ολοκληρωμένη έρευνα για να βρεθούν οι ρυπαντές αλλά και οι πηγές που προκαλούν τις οσμές. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, το πρόγραμμα για τον εντοπισμό των οσμών έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες και θα έχει διάρκεια ένα έτος.

«Έχουν μπει ήδη τρεις δειγματολήπτες, έχουν γίνει 15 , πέντε επί πέντε φορές διαφορετικές δειγματοληψίες, γίνονται επιτόπιες αυτοψίες σε βιομηχανίες, σε έκτακτο χρόνο κι όλα αυτά θα συνεχιστούν για έναν χρόνο περίπου», εξήγησε η ίδια.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι στη φάση προμήθειας ακόμη ενός σταθμού μέτρησης αέριας ρύπανσης, εκτός των δύο που θα έρθουν μέσω ΕΣΠΑ, ενώ σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα της ολφακτομετρίας, ύψους 70.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης.

Την ίδια στιγμή, κατέληξε η κ. Κολυνδρίνη πως κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βγαίνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τους δύο πιστοποιημένους σταθμούς που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια και οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένους χώρους με υπόδειξη του Υπουργείου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: