Έργα οδικής ασφάλειας στο Νότιο Πήλιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
14 November 2022
Θεοδωρικάκος: Να τιμήσουμε ειρηνικά την επέτειο του Πολυτεχνείου
15 November 2022

Ξεκίνησε το στήσιμο του θεματικού πάρκου του Παυσιλύπου και ο στολισμός της πόλης (+Φωτο +Βίντεο)

Ο Πίτερ Παν, το παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ, με όλη την παλιοπαρέα του, και με τις νεράιδες που ήδη ζουν και βασιλεύουν στα δέντρα του άλσους, θα είναι το θέμα του φετινού «Μαγεμένου Δάσους», του θεματικού πάρκου που θα στήσει ο Δήμος Καρδίτσας στο άλσος του Παυσιλύπου για την εορταστική περίοδο, όπως σας είχε ενημερώσει το KarditsaLive.Net σε πρόσφατο ρεπορτάζ.


Από το πρωί της Δευτέρας (14/11) ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο της  δικής μας… «Χώρας του Ποτέ» του μυθικού νησιού  που σύμφωνα με τον δημιουργό του Πίτερ Παν, Σκωτσέζο μυθιστοριογράφο και θεατρικό συγγραφέα  J.M.Barrie εξελίσσονται οι περιπέτειες του σκανδαλιάρικου αγοριού.

Συνεργείο του Δήμου Καρδίτσας ξεκίνησε τη μεταφορά των τμημάτων των ξύλινων κατασκευών  που ήταν αποθηκευμένα στο πρ. στρατόπεδο Λουμάκη και άρχισε τη συναρμολόγησή τους. Σε πρώτη φάση συναρμολογούνται τα δύο μεγαλύτερα νεραιδόσπιτα, τα οποία θα είναι και επισκέψιμα και τα δύο μικρότερα που θα τα πλαισιώσουν, ενώ θα ακολουθήσει το σπιτάκι του Αη Βασίλη και το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη, καθώς και το στήσιμο των υπολοίπων ξύλινων διακοσμητικών στοιχείων, κάποια από τα οποία θα μεταποιηθούν για να προσαρμοστούν στο φετινό θέμα και φυσικά της πύλης του πάρκου που θα αλλάξει χρωματισμό επίσης για τις ανάγκες της …ιστορίας που θέλει να «αφηγηθεί» στους επισκέπτες του το πάρκο.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου και των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί ημερομηνία.

Τοποθετείται ο φωτεινός διάκοσμος

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα και οι εργασίες για την τοποθέτηση του φωτεινού εορταστικού διάκοσμου με τον εργολάβο να ξεκινά τοποθετώντας τα μικρά χριστουγεννιάτικα φωτάκια που τυλίγονται γύρω από κάθε ιστό φωτιστικού σώματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να ακολουθήσει η τοποθέτηση των μεγαλύτερων φωτεινών διακοσμητικών στοιχείων κάθετα ή οριζόντια (γιρλάντες πάνω από το δρόμο).

Σε γενικές γραμμές θα αξιοποιηθεί όλος ο περσινός φωτεινός διάκοσμος που είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις, αλλά θα τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία, θα προστεθούν και κάποιο νέα στοιχεία στο κέντρο, ενώ ίδιος θα είναι και ο φωτεινός διάκοσμος του χριστουγεννιάτικου δένδρου. Με δεδομένη πάντως την ανάγκη να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας αλλά παράλληλα να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα στην πόλη κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών ο Δήμος εξετάζει τρόπους ώστε ο στολισμός να είναι λιγότερο ενεργοβόρος. Το πιθανότερο σενάριο είναι να τοποθετηθούν όπου είναι εφικτό χρονοδιακόπτες ώστε κάποια τμήματα του φωτεινού διάκοσμου να κλείνουν στο μέσον της νύκτας.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF2

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: