Πρωτοβουλία ενημέρωσης πολιτών για COVID-19 και καρδιαγγειακή υγεία από ΚΕΔΕ και ΕΚΕ
28 September 2020
«Φιλόδημος ΙΙ»: Σαράντα δύο εκατ. ευρώ περισσότερα για αθλητισμό, λιμενικά έργα και αδέσποτα
28 September 2020

Ξεκινάει σήμερα το 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Θράκα» προσαρμοσμένο στις επιταγές της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος του θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο site φεστιβάλ https://thessalianpoetry.gr , στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στο facebook και στο κανάλι της Θράκας στο youtube.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 18:00 θα βρείτε στο site μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Λάρισας με τίτλο «Οι Ποιητές της Λάρισας».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει: την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Καρδίτσας με τίτλο «Οι Ποιητές της Καρδίτσας». (Η προγραμματισμένη ζωντανή ποιητική βραδιά στην Καρδίτσα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των πρόσφατων καταστροφών.)

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00 θα παραδοθούν στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας εκατοντάδες βιβλία ποίησης δωρεάν, που θα τα διανείμει με τη σειρά της στους μαθητές τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοΐό ή θα ενισχύσει με αυτά τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Η εν λόγω δράση έχει τον τίτλο «Η ποίηση στα σχολεία». Την ίδια μέρα στις 18:00 θα βρείτε στο site μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Τρικάλων με τίτλο «Οι Ποιητές των Τρικάλων» και στις 21:00 «Σύγχρονα ελληνικά ποιήματα: Μύθοι και ελπίδες από το σπίτι» -Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Ελπίδας (Οργάνωση : Ευρωπαϊκό δίκτυο Ποιητών και Φεστιβάλ “Versopolis”).

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 12:00 θα ανέβει στο site μια Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Μαγνησίας με τίτλο «Οι Ποιητές του Βόλου»

Την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα η μοναδική ζωντανή εκδήλωση του φεστιβάλ στον θερινό κινηματογράφο στο Μύλο του Παππά η οποία περιλαμβάνει:

19:00-20:00 Ποιητικές απαγγελίες Λαρισαίων Ποιητών

20:00 -20:45 H ποίηση σε καταφύγιο
Απολογισμός του πρώτου κύκλου του Ευρωπαϊκού Project “Το καταφύγιο του Οδυσσέα”
Παρουσίαση του δεύτερου κύκλου και των δράσεών του

20:45 -21:00 Απονομή Βραβείου Μάκη Λαχανά
Βραβευμένος ποιητής: Κώστας Λάνταβος

21:00-21:30 Βιβλιοπαρουσίαση – Θάνος Γώγος “Ντακάρ”

21:30 -22:15 Ποιητική βραδιά β΄ μέρος.

Την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου στις 18:00 βίντεο με Ποιητές των εκδόσεων Θράκα να διαβάζουν ποιήματά τους και στις

21:00 Απαγγελίες ποιημάτων μελών του κύκλου ποιητών

Το Σάββατο 03 Οκτωβρίου στις 12:00 “8- Ένα έργο, για ένα ποίημα”, εικαστικοί του σωματείου εικαστικών “8” εμπνέονται από ένα ποίημα και στις 16:00 «Η Ποίηση στα Βαλκάνια» βίντεο υποτιτλισμένο με Ποιητές από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας να διαβάζουν ποίησή τους’

Στις 20:00 βίντεο με την ποιήτρια Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου διαβάζει ποιήματα από την βραβευμένη συλλογή της (*Βραβείο Θράκα).

Στις 21:00 “Δεύτερη Νεότητα” -“Η ποίηση σε καταφύγιο”: οι ποιητές που έχουν επιλεχθεί για το δεύτερο μέρος του Ευρωπαϊκού project “Το καταφύγιο του Οδυσσέα” μιλούν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν και διαβάζουν ποιήματά τους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: