Στην μάχη των πόλεων κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, στο τέλος… κερδίζει η Airbnb
3 August 2023
Staikouras: Realistic plan for sustainable and smart transport
3 August 2023

Ξεκινά η Β’ Φάση του διαγωνισμού Σ.Δ.Ι.Τ. για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καρδίτσας

Στην προκήρυξη της Β’ Φάσης «Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών» του διαγωνισμού του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση Κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών Πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ» μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νέο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας προχώρησε η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Η σχετική πρόσκληση απευθύνεται στις προεπιλεγείσες κατά την Α’ Φάση του διαγωνισμού κοινοπραξίες, οι οποίες και προκρίθηκαν στη Β’  Φάση και οι οποίες  είναι οι εξής:

 «ΑΒΑΞ Α.Ε.» ,  «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.»,  «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΤΕ.ΝΑ. Α.Τ.Ε.Β.Ε» , «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.», «ΤΕΚΑΛ Α.Ε.» και «INTRAKAT»

Οι παραπάνω οικονομικοί φορείς καλούνται πλέον να υποβάλλον  Δεσμευτικές Προσφορές μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2023 στις 15.00.  Από κάθε Διαγωνιζόμενο υποβάλλεται υποχρεωτικά ένας ενιαίος φάκελος ο οποίος αποτελείται από 3 ανεξάρτητους, ξεχωριστούς Φακέλους, και ειδικότερα από: τον Φάκελο Α΄- Δικαιολογητικά Συμμετοχής, τον Φάκελο Β΄- Τεχνική Προσφορά, και τον Φάκελο Γ’ – Οικονομική Προσφορά. Ο χρόνος ισχύος των Δεσμευτικών Προσφορών των Διαγωνιζόμενων ορίζεται σε 15 μήνες από την Ημερομηνία Υποβολής τους

Οι προδιαγραφές του κτιρίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκήρυξης, το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας είναι συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ. και βρίσκεται στο υπ’ αρίθ. 258 τεμάχιο στην περιοχή Τσαπόχα. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως «χώρος Ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου». Στο κτίριο θα στεγαστούν η  Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας (Επιτελείο), Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας, Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας, με τους απαιτούμενους υποστηρικτικούς, υπόγειους και υπέργειους, οινόχρηστους και μη χώρους , όπως και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Το ενδεικτικό εμβαδόν των υπέργειων και υπόγειων χώρων αυτών 4.410 τ.μ. 

Η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε 30 έτη από τη θέση σε ισχύ της σύμβασης σύμπραξης και η  συνολική προθεσμία περάτωσης της κατασκευής του έργου μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, εκτιμάται, σε 2 χρόνια από την ημερομηνία, κατά την οποία θα τεθεί σε ισχύ η σύμβαση σύμπραξης. Όπως ορίζει η προκήρυξη, το Δημόσιο, μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, θα καταβάλει στον ιδιωτικό συμπράττοντα φορέα «πληρωμές διαθεσιμότητας», κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου ενδεικτικού προϋπολογισμού 56.800.000 € κατά μέγιστο, πλέον Φ.Π.Α. σε όρους καθαρής παρούσας αξίας και δεν περιλαμβάνει τυχόν συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του Έργου, η οποία δεν αποκλείεται,  καθώς, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, «η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του Έργου»

Οι υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο ιδιωτικός φορέας

Ο ιδιωτικός φορέας ο οποίος θα επιλεγεί για τη σύμπραξη θα αναλάβει μεταξύ άλλων να εκπονήσει το σύνολο των τεχνικών μελετών και τη σύνταξη των εγγράφων που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη έκδοση του συνόλου των αδειών και εγκρίσεων που προβλέπονται, να εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής και την προμήθεια και εγκατάσταση πάσης φύσεως αναγκαίου κινητού εξοπλισμού και αστυνομικού εξοπλισμού  των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των κτιριακών υποδομών, καθώς και τις εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου αυτών προκειμένου να είναι πλήρως διαθέσιμοι προς χρήση για το σκοπό που προορίζονται, να χρηματοδοτήσει το έργο με ίδια ή/και δανειακά κεφάλαια, να αναλάβει την τεχνική διαχείριση (επιθεώρηση, συντήρηση, καθημερινή τεχνική λειτουργία και επιστασία) καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης. Επίσης θα αναλάβει την ασφάλιση των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και συστημάτων των υποδομών τόσο κατά τη φάση μελέτης και της κατασκευής, όσο και κατά τη φάση λειτουργίας, την καθαριότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων και την εξασφάλιση της υγιεινής των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και συστημάτων καθώς και την πληρωμή των λογαριασμών Οργανισμών Κοινής Ωφελείας ενώ στο τέλος της συμβατικής περιόδου θα επιστρέψει το έργο στο Δημόσιο.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B7-%CE%B2%E2%80%99-%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83-%CE%B4-%CE%B9-%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: