Δεύτερη μέρα κατάληψης για το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας
27 September 2022
REthinkingTourism: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2022
28 September 2022

Ξεκινούν εργασίες ελαιοχρωματισμού στο «Πάλλας»

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα τοπόσημα της πόλης της Καρδίτσας είναι αναμφισβήτητα το κτίριο Πάλλας στην κεντρική πλατεία, το οποίο, αν και εδώ και δεκαετίες αποτελεί ιδιοκτησία της ALPHA BANK στεγάζοντας το υποκατάστημά της, συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς για την πόλη και τους Καρδιτσιώτες έχοντας συνδεθεί μέχρι και τη δεκαετία του 80’ έντονα με την κοινωνική ζωή της πόλης ως ο σημαντικότερος χώρος θεαμάτων και ψυχαγωγίας.

Γι’ αυτό και πολλοί ήταν αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον να πληροφορηθούν ποιος ο σκοπός των ικριωμάτων που έχουν τοποθετηθεί σε τμήμα της ανατολικής πλευράς του κτιρίου. Όπως πληροφορηθήκαμε από τη διοίκηση του υποκαταστήματος τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ελαιοχρωματισμού του κτιρίου και για το σκοπό αυτό ζητήθηκε και δόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καρδίτσας η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, αφού προηγουμένως δόθηκε και η σχετική έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Καρδίτσας, καθώς το κτίριο ως γνωστόν είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο.

Στη σχετική απόφαση που χρονολογείται από το 1987 το κτίριο  ΑΙΓΛΗ-ΠΑΛΛΑΣ -όπως αναφέρεται- ιδιοκτησίας τότε της Τράπεζας Πίστεως χαρακτηρίστηκε διατηρητέο, καθώς κρίθηκε «αξιόλογο κτίριο με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και μορφολογικό ενδιαφέρον.»

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ «Στο χαρακτηριζόμενο ως διατηρητέο κτίριο απαγορεύεται κάθε αφαίρεση, αλλοίωση ή καταστροφή των επιμέρους αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών στοιχείων του. Επιτρέπεται η επισκευή, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η ενίσχυση τον φέροντα οργανισμού, η εσωτερική διαρρύθμιση καθώς και επεμβάσεις για λόγους λειτουργίας και χρήσης τον διατηρητέου κτιρίου εφόσον δεν αλλοιώνεται ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας του. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση φωτεινών ή μη επιγραφών και διαφημίσεων σε οποιαδήποτε θέση του κτιρίου. Επιτρέπεται μόνο η τοποθέτηση επιγραφών περιορισμένων διαστάσεων που πληροφορούν για τυχόν χρήση τον κτιρίου. Για οποιαδήποτε επέμβαση στο εξωτερικό ή εσωτερικό του διατηρητέου κτιρίου, καθώς και για την τοποθέτηση επιγραφών απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ).»

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82%C2%BB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: