Τεράστια η ανταπόκριση στην δράση του Πράσινου Κινήματος για την Ημέρα Εξάντλησης Αποθεμάτων
22 May 2021
Φταις που δεν σε ζηλεύω πια!
22 May 2021

Ξεφορτωθείτε τα αγριόχορτα με φυσικό τρόπο

Δε χρειάζεται να ψεκάζετε τα αγριόχορτα στον κήπο σας (όσοι τυχεροί διαθέτετε) με επικίνδυνα για την υγεία χημικά. Τα ζιζάνια εξοντώνονται πανεύκολα, υγιεινά και ανέξοδα με μια απλή βόλτα στη κουζίνα μας. Με απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ζιζανιοκτόνο, το οποίο χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες ώστε να απορροφάται γρήγορα από το έδαφος και να μπορούμε να ξαναφυτέψουμε.


Θα χρειαστείτε:

  1. 2 kg ξύδι
  2. ½ κούπα αλάτι
  3. 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα ποτιστήρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει εντελώς το αλάτι. Ποτίζουμε με το “θανατηφόρο” μίγμα τα αγριόχορτα, σε μια ηλιόλουστη ημέρα ή σε μέρα που δε προβλέπεται γενικά βροχή, και αναμένουμε τα αποτελέσματα, τα οποία σημειωτέον έρχονται πολύ γρήγορα και είναι ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ. Μπορούμε να τα ποτίσουμε απευθείας με το ποτιστήρι ή να βάλουμε το υγρό σε ένα ψεκαστήρι και να τα ψεκάσουμε.

Μεγάλη προσοχή να μη ψεκάσουμε κατά λάθος πάνω στα φυτά μας γιατί θα τα σκοτώσουμε ακαριαία.

Πως λειτουργεί;
Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων κολλάει πάνω στο φύλλωμα και απομακρύνει το προστατευτικό υμένα των φυτών, επιτρέπωντας στο αλάτι και το ξύδι να αποτελειώσουν τη δουλειά, αποξηραίνοντας πλήρως το φυτό. Το καλό της υπόθεσης είναι πως τα αγριόχορτα δε ξαναμεγαλώνουν στη περιοχή όπου ψεκάσαμε.
Αν σας ανησυχούν οι επιπτώσεις του αλατιού στο έδαφος, σας απαντώ πως θα έπρεπε να σας ανησυχεί 1000 φορές περισσότερο η χρήση χημικών για την εξολόθρευση των ζιζανίων που εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση στον πλανήτη μας.

Oliviart-gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: