Το Πράσινο Κίνημα θα είναι αύριο στην πλ. Κοραή για την Ημέρα Εξάντλησης Αποθεμάτων (video)
21 May 2021
Καταγγελία 22χρονης: Γνωρίστηκαν στο facebook, βγήκαν ραντεβού και τη βίασε
22 May 2021

Ξηρά, σκασμένα πόδια: πώς να απαλλαγείτε μια και καλή!

pinterest sharing button

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και εμείς σιγά-σιγά προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το καλοκαιράκι με τα λουλουδάτα φορεματάκια μας και φυσικά, με τις σαγιονάρες, τα σανδάλια και τις πλατφόρμες μας. Τι συμβαίνει, όμως, όταν οι φτέρνες είναι σκασμένες και τα πόδια μας ξηρά; Για να μην φαινόμαστε απεριποίητες, βρήκαμε αυτούς τους «σπιτικούς» και ανέξοδους τρόπους για να αποκτήσουμε απαλά πόδια, έτοιμα για φωτογραφία στο Instagram.

Mαγειρική σόδα

Γνωρίζουμε ότι η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 3 κουταλιές της σούπας διαλυμένες σε νερό. Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας (από τους αστραγάλους και κάτω) και κάντε μασάζ δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες, τα δάχτυλα των ποδιών και τους κάλλους (εάν υπάρχουν). Εάν το δέρμα είναι πολύ ξηρό, χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό και απλώστε λίγο ενυδατική κρέμα.

Μια άλλη χρήση για τη μαγειρική σόδα είναι στο ποδόλουτρο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό: απλώς γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και μουλιάστε τα πόδια σας για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και απλώστε ενυδατική κρέμα.ADVERTISING

Μέλι 

Το μέλι μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική θεραπεία για σκασμένες φτέρνες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η έρευνα δείχνει ακόμη, ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση και τον καθαρισμό των πληγών αλλά και στην ενυδάτωση του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι για να κάνετε μασάζ μετά από ένα ποδόλουτρό ή να το εφαρμόσετε ως μάσκα ποδιών όλη τη νύχτα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αποτελεί μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα, οπότε δεν υπάρχουν συνταγές εδώ: απλώς απλώστε το στα πόδια σας πριν κοιμηθήτε και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Λόγω καιρού, μπορείτε απλώς να κάνετε μασάζ από την περιοχή των αστραγάλων προς τα κάτω, επιμένοντας στο πέλμα.

Μπανάνες



Ακούγεται περίεργο, όμως, λειτουργεί! Πάρτε μια ώριμη μπανάνα και λιώστε την με ένα πιρούνι, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στη συνέχεια, απλώστε την στις φτέρνες και αφήστε την να δράσει για ένα τέταρτο. Έπειτα, ξεπλύνετε τα πόδια με ζεστό νερό και, αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για ένα τέταρτο για να μαλακώσουν ακόμα περισσότερο.

Oδοντόκρεμα

Παραδόξως, η οδοντόκρεμα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με πολλά προβλήματα των ποδιών: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολέπιση νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάνοντας τα πόδια σας μαλακά. Η μόνη προειδοποίηση είναι: μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα εάν έχετε βαθιές ρωγμές στις φτέρνες – θυμηθείτε ότι περιέχει μενθόλη, η οποία μπορεί να σας κάψει.

Ακόμη, λευκαίνει τα νύχια σας. Απλώστε την οδοντόπαστα και τρίψτε την περιοχή με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τέλος, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από δυσάρεστες φουσκάλες. Απλώς απλώστε τη λίγο και αφήστε τη για μερικές ώρες. 

Πηγή: brightside.me, mama365.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: