Ισραήλ: Δεχθήκαμε πυραυλικές επιθέσεις από το έδαφος της Συρίας
11 October 2023
Ισραήλ: Βίντεο δείχνει τον 12χρονο αδελφό της, όμηρο της Χαμάς
11 October 2023

Οι Δήμοι αναλαμβάνουν (υποχρεωτικά) τις αποκαταστάσεις των γεφυρών με την περιφέρεια να δηλώνει αναρμόδια

Το θέμα των αρμοδιοτήτων περιφέρειας και Δήμων παραμένει δυσνόητο και οι εκατέρωθεν ερμηνείες που δίνονται δημιουργούν προβλήματα στην πράξη στην πορεία των αποκαταστάσεων που έχει ανάγκη ο νομός.

Σε μία στιγμή που επιβάλλεται συνεργασία και κοινή προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα όσα δημιούργησαν στις υποδομές οι πρόσφατες κακοκαιρίες.

Για να γίνει κατανοητό αυτό που λέμε, σήμερα στον Δήμο Καρδίτσας υπάρχουν τρεις γέφυρες που έχουν καταρρεύσει. Σε επαρχιακές οδούς και συγκεκριμένα μεταξύ Σταυρού – Πτελοπούλας, Κρύας Βρύσης – Ρούσσου και Μυρίνης – Γοργοβιτών. Επίσης υπάρχει μία γέφυρα που η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία, μεταξύ Καλλίθηρου και Αμπελικού.

Ειδικά για την τελευταία από πλευράς Δήμου γίνεται καθημερινή προσπάθεια συντήρησης, με την κυκλοφορία να γίνεται με δυσκολία και μόνο για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων. Αν κλείσει η γέφυρα θα αποκλειστεί το Αμπελικό.

Μιλώντας επί του θέματος με τον αντιδήμαρχο κ. Σβερώνη, ο τελευταίος τόνισε στο KarditsaLive.Net ότι από πλευράς περιφέρειας υποστηρίζεται ότι αρμοδιότητά της είναι η κοίτη των ποταμών, ενώ των Δήμων το οδόστρωμα. Έτσι κατατάσσουν τις γέφυρες στη δεύτερη κατηγορία και τις παραπέμπουν στο Δήμο.

Από την πλευρά μας, συνέχισε, δεν μένουμε εκεί και προσπαθούμε να κάνουμε ενέργειες που θα δώσουν λύσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε στη διαδικασία σύνταξης προμελετών για τις γέφυρες και θα υποβάλλουμε αίτημα χρηματοδότησης στο υπουργείο. Αν μας χρηματοδοτήσει θα κάνουμε εμείς τα έργα, διαφορετικά ας τα αναλάβει το υπουργείο. Το θέμα είναι να γίνουν και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Για τις γέφυρες συνέχισε θα γίνει ονομαστικά αίτημα και θα υπάρξει και ένα γενικότερο για τις αποκαταστάσεις σε οδόστρωμα, τοιχία αντιστήριξης κ.λ.π.  

Να σημειώσουμε εδώ, πως, μιλώντας με υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου σημείωσε πως από τον ΙΑΝΟ και μετά, τους δρόμους Πτελοπούλα-Μέλισσα και Ραχούλα – Παλιοζωγλόπι τους συντηρούσε η περιφέρεια, ενώ τώρα παραπέμπει στο Δήμο. Και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση και να υπάρξει συνεργασία, γιατί δεν είναι θέμα αρμοδιοτήτων αλλά ανάγκης αποκατάστασης των υποδομών.

Για το θέμα μιλήσαμε και με τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Στάθη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην γέφυρα Ελληνόκαστρο – Αμυγδαλή γίνονται εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο καθώς η περιφέρεια επιμένει ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα. Κάνουμε, μας είπε, μία ημιμόνιμη πρόσβαση και περιμένουμε την περιφέρεια να φτιάξει την μόνιμη. Δεν μπορεί, συνέχισε, να κάνει η περιφέρεια μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, 100.000 ευρώ και να λέει ότι δεν είναι δικό της έργο.

Επίσης ο κ. Στάθης ειδικά για τον δρόμο προς τον Λίμνη Πλαστήρα (Κρυοπηγή – Ανθοχώρι – Κερασιά), μας είπε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και βρισκόμαστε σε αναμονή κινήσεων από την περιφέρεια που είναι η αρμόδια για να προχωρήσει στην αποκατάσταση.

Εννοείται ότι επιχειρήσαμε να καταγράψουμε και την άποψη της Περιφέρειας επί των εξελίξεων των αποκαταστάσεων και των αρμοδιοτήτων, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: