Κορύφωση των εκπομπών CO2 το 2025 «βλέπει» ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
27 October 2022
Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
27 October 2022

Οι μαθητές τίμησαν τους ήρωες του έπους του 1940 (+Φωτο +Βίντεο)

Με το καθιερωμένη τελετή της δέησης και της κατάθεσης στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καρδίτσας , Προσκόπων και Οδηγών, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο χώρο του ηρώου των πεσόντων στο προαύλιο του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης παρουσία των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεκίνησε ο διήμερος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου  στην Καρδίτσα.

Ο Δ/ντης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Καρδίτσας κ. Κων. Γκόλτσος ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση  δήλωσε σχετικά με τον εορτασμό της επετείου από την μαθητική κοινότητα: «Είναι πρόσφατη η ιστορία των αγώνων του Ελληνικού έθνους, μόνο 82 χρόνια έχουν περάσει από το 1940 όπου οι ένδοξοι ήρωές μας πολέμησαν για ιδανικά και αξίες. Είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε αυτή την ημέρα και τη μνήμη τους και να υπενθυμίσουμε ότι το μήνυμα είναι ότι αγώνες χρειάζονται παντού σε όλη την κοινωνία ο καθένας στο πόστο του και ιδιαίτερα η μαθητιώ σα νεολαία από τη θέση της να πρεσβεύει ιδανικά αξίες οι οποίες είναι διαχρονικές».

O Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Κων. Ζαχαρής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού έθνους όπως έχει αποτυπωθεί από τη Σπαρτιάτισσα μάνα μέχρι το ηρωικό ΌΧΙ στα βουνά τη Πίνδου και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες ενώνουμε τη σκέψη μας με όλους όσους θυσιάστηκαν για να ζούμε με ελευθερία» και επισήμανε την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στην νέα γενιά τα ιδανικά και τις αξίες που θα διασφαλίσουν τη συνέχεια του έθνους.

Προηγήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία όλων των βαθμίδων για τη σημασία της Εθνικής Επετείου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας, η οποία αύριο ανήμερα της επετείου  θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια, ενώ με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης θα ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες  σε όλους τους ναούς.

Στις 8.30 το πρωί θα γίνει έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία από τμήμα του ΚΕΣΝ  με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας, για να ακολουθήσει στις 10.30 π.μ. η  επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά το πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Καραγιάννη, Φιλόλογο του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας.

Στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον χώρου του ηρώου των πεσόντων χώρο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Αστυνομικό Δ/ντή, τον Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Καρδίτσας και λοιπούς φορείς.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου κορυφώνονται στις 12.00 το μεσημέρι με τη διεξαγωγή της  παρέλασης στην οδό Καραϊσκάκη, ενώ στις 17.00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-1940-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: