Μονή Έλωνας: Το μοναστήρι που βρίσκεται γατζωμένο σε ένα κόκκινο βράχο!
15 September 2021
Τροπολογία του ΥΠΕΣ για παράταση των συμβάσεων covid στους ΟΤΑ
16 September 2021

Οι μνήμες ξυπνούν και συγκλονίζουν: Σαν σήμερα το 1982 συνετρίβη μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αλκαζάρ της Λάρισας σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους

Σαν σήμερα, το 1982 μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στη Λάρισα, στην περιοχή του Αλκαζάρ σκοτώνοντας τρεις πολίτες.

Συγκεκριμένα η τραγωδία σημειώθηκε στη Λάρισα, σαν σήμερα, το 1982, όταν αεροσκάφος F-84F Thunderstreak της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της Λάρισας.

Από τα συντρίμμια που εκτοξεύτηκαν σκοτώθηκαν τρεις πολίτες, ενώ ο πιλότος επέζησε κάνοντας χρήση του αλεξίπτωτου του.

Αναλυτικότερα, ήταν 15 Σεπτεμβρίου του 1982 όταν ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας F-84 ανεφλέγη στον αέρα στην περιοχή του Ιπποκράτη στο στάδιο Αλκαζάρ και στη συνέχεια εξερράγη με αποτέλεσμα αμέτρητα κομμάτια να πέσουν σαν πύρινη βροχή στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν τραυματισμοί 14 ατόμων, ορισμένων θανάσιμα.  Οι περισσότεροι έπαθαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.

Ο πιλότος σμηναγός Θεόδωρος Πετρόπουλος, από το χωριό Κουλούρα Αιγίου χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο και εγκατέλειψε το φλεγόμενο αεροσκάφος λίγο πριν γίνει η έκρηξη. Σώθηκε με ελαφρά τραύματα και νοσηλεύτηκε στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

onlarissa.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: