Όταν τα άλογα θεραπεύουν …
2 November 2019
Βόλος : Γαλλίδα γεννησε στο σπίτι, από θαύμα σώθηκε το βρέφος
3 November 2019

Οι μωβ τροφές καθυστερούν τη γήρανση

Οι μωβ τροφές καθυστερούν τη γήρανση

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει ούτως ή άλλως να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, καθώς θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού και μας γεμίζουν με ενέργεια και πολύτιμη ενυδάτωση.

Σύμφωνα με τις έρευνες όμως, φρούτα και λαχανικά που έχουν κοινά χρώματα μοιράζονται και κοινά θρεπτικά συστατικά, έχοντας αντίστοιχη δράση στον οργανισμό μας.

Οι μωβ τροφές βοηθούν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης ασθενειών και επιβραδύνουν ταυτοχρόνως και τη διαδικασία της γήρανσης.

Μωβ λάχανο, βατόμουρα, σμέουρα, μελιτζάνες, μωβ σύκα, μωβ σταφύλια, ξερά δαμάσκηνα, σταφίδες, βανίλιες, μωβ κουνουπίδια όλα τους έχουν σημαντική και ερευνητικά αποδεδειγμένη αντιγηραντική δράση.

Ο λόγος είναι οι ανθοκυανίνες, που χαρίζουν και το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα, πολύτιμες χημικές ενώσεις που προάγουν τη συνολική υγεία μέσω ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και βοηθούν στην προστασία των κυττάρων, αποτρέποντας περαιτέρω την πρόωρη γήρανση.

Η επίδραση των αντιοξειδωτικών στην αποτροπή της γήρανσης είναι καθοριστικής σημασίας και τα μωβ φρούτα και λαχανικά, με τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, είναι νούμερο ενα, καθώς εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα μιας τροφής (βαθύ κόκκινο, μπλε ή μωβ), τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Εντάξτε τα στην καθημερινή διατροφή σας και δείτε διαφορά όχι μόνο στις ρυτίδες, αλλά και σε μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: