Καρδίτσα: Τροποποίηση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον αυτοκινητόδρομο Ε65
24 January 2024
Δήμος Παλαμά: Εξουσιοδότηση προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την υπογραφή εγγράφων
25 January 2024

Οι 10 πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια το 2024

Μετά την πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε την άνοδο των «ταξιδιωτικών εμπειριών» με όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιθυμούν μοναδικές περιπέτειες προκειμένου να εξερευνήσουν μέρη μακριά από την πεπατημένη.

Ο πάροχος ταξιδιωτικής ασφάλισης Berkshire Hathaway Travel Protection δημοσίευσε πρόσφατα την ένατη ετήσια έκθεση State of Travel Insurance, η οποία κατατάσσει τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες.

Η BHTP διεξήγαγε έρευνα σε 1.702 άτομα και χρησιμοποίησε δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης και τις αξιολογήσεις ταξιδιωτικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αξιολογήσει ζητήματα ασφάλειας όπως τα μέτρα υγείας, η τρομοκρατία, οι έκτακτες καιρικές συνθήκες και η ασφάλεια των υποεκπροσωπούμενων ομάδων.

Είναι σημαντικό πως στην έκθεση αναφέρεται ότι παρά την κατάταξη, δεν σημαίνει πως κάθε μέρος της χώρας είναι ασφαλές, ούτε λαμβάνονται υπόψιν πιθανές φυσικές καταστροφές.

Ο Καναδάς στην πρώτη θέση

Μετά την έκτη θέση που κατέλαβε πέρυσι, ο Καναδάς ανέβηκε στην 1η θέση της λίστας με τις ασφαλέστερες χώρες για ταξιδιώτες το 2024.

Ο Καναδάς κατέλαβε υψηλή θέση επειδή ο ψυχρός καιρός και η χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού του καθιστούν τα ταξίδια ασφαλή.

Η Berkshire Hathaway Travel Protection δήλωσε επίσης ότι στον Καναδά είναι σημαντικό να προσέχετε τις πυρκαγιές και τη μειωμένη ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Καλύτερης Ζωής, ο Καναδάς υπερτερεί του μέσου όρου των χωρών σε εισόδημα, εκπαίδευση, θέσεις εργασίας, υγεία, ποιότητα περιβάλλοντος, ικανοποίηση από τη ζωή και κοινωνικές σχέσεις.

Οι Καναδοί βαθμολόγησαν τη γενική ικανοποίησή τους από τη ζωή στη χώρα με 7 στα 10, πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 6,7.

Οι 10 πιο ασφαλείς χώρες για τους ταξιδιώτες το 2024

  1. Καναδάς
  2. Ελβετία
  3. Νορβηγία
  4. Ιρλανδία
  5. Ολλανδία
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Πορτογαλία
  8. Δανία
  9. Ισλανδία
  10. Αυστραλία

Η Ελβετία ανέβηκε από το Νο 9 πέρυσι στο Νο 2 του καταλόγου για το 2024.

Πηγή: CNBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: