4 σημάδια ότι έχετε μια τοξική πεθερά και πώς να την αντιμετωπίσετε
8 February 2020
Ο πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος, δεν προσβάλλει, δεν εκμεταλλεύεται, δεν μειώνει κανέναν
9 February 2020

Οι 15 Καλύτερες Τροφές Στον Κόσμο Που Προλαμβάνουν Παχυσαρκία, Καρκίνο Και Καρδιακή Νόσο!

Οι επεξεργασμένες τροφές αλλάζουν τα επίπεδα του pH του σώματός σας. Κατά συνέπεια, προκαλείται μια δυσλειτουργία στο ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία οδηγεί σε διαταραχές υγείας όπως ο καρκίνος, η παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις.

Το σώμα μας είναι αλκαλικό και υποχρέωσή μας είναι να το διατηρήσουμε έτσι.

Συνιστάται ιδιαίτερα η κατανάλωση αυτών των κορυφαίων 15 αλκαλικών τροφίμων, εάν θέλετε να διατηρήσετε το σώμα και την υγεία σας σε καλή κατάσταση.

Οι Καλύτερες 15 Αλκαλικές Τροφές Στον Πλανήτη
1. Σπανάκι

Το σπανάκι μπορεί να εξαλείψει τις ελεύθερες ρίζες, να βελτιώσει τη μνήμη σας και να κρατήσει την καρδιά σας δυνατή, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, διεγείρει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου σας.

2. Λεμόνια

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και να βοηθήσει στη θεραπεία της πέτρας στα νεφρά. Μια άλλη θετική πλευρά του λεμονιού είναι ότι βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Περιέχει βιταμίνες Ε, Α, C, Β6 και πολλά σημαντικά μέταλλα όπως ψευδάργυρο, ασβέστιο, κάλιο, χαλκό και ριβοφλαβίνη.

3. Κινόα

Βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης και των επιπέδων σακχάρου στο σώμα σας. Είναι η πιο πλούσια τροφή σε πρωτεΐνες και σε σύγκριση με άλλους καρπούς, περιέχει διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών.

Επιπλέον, η κινόα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη, λυσίνη και σίδηρο.

4. Σέσκουλα

Τα σέσκουλα ελέγχουν το σάκχαρο του αίματος και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος.

Βοηθούν το σώμα να αντισταθεί σε ιούς, επιβλαβή βακτήρια και ελεύθερες ρίζες. Επίσης, είναι η καλύτερη πηγή αλκαλίων από όλα τα τρόφιμα που είναι γνωστά σε εμάς.

5. Φαγόπυρο

Αυτό το σιτάρι διαφέρει από το κανονικό, καθώς μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, να αποτρέψει τον διαβήτη και να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας του σώματος.

Διατηρεί το σώμα σας ζεστό, γι’αυτό είναι ένα τέλειο γεύμα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Επιπλέον, το φαγόπυρο είναι μια μεγάλη πηγή βιταμινών, σιδήρου και πρωτεϊνών.

6. Πεπόνι

Το πεπόνι καθαρίζει το σώμα σας από τις τοξίνες και ταυτόχρονα σας κρατά ενυδατωμένους. Αυτό που το καθιστά κορυφαία αλκαλική τροφή είναι η τιμή του pH, που είναι περίπου 8,5.

Η περιεκτικότητα αυτού του φρούτου σε νερό είναι πολύ υψηλή, και γι’αυτό αποτελεί ένα καλό παράδειγμα αλκαλικής τροφής.

7. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

8. Μπανάνες

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, προσθέστε μπανάνες στην καθημερινή σας διατροφή. Αυτό το φρούτο εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προστατεύει την καρδιά και βελτιώνει την πέψη.

Επιπλέον, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, βιταμίνες Β και μαγνήσιο.

9. Λιναρόσπορος

Αυτοί οι σπόροι κρατούν την καρδιά υγιή, βοηθούν στον έλεγχο του αισθήματος καύσου κατά την εμμηνόπαυση και μειώνουν τις φλεγμονές. Ο λιναρόσπορος θεωρείται κορυφαία αλκαλική τροφή, καθώς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε.

Επομένως, συνιστάται να τον καταναλώνετε καθημερινά. Μπορείτε να αλέσετε τον λιναρόσπορο και να τον προσθέσετε σε οποιοδήποτε σχεδόν γεύμα.

10. Κουνουπίδι

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς και διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μια μερίδα αυτού του λαχανικού παρέχει 77% των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη C.

Επιπλέον, το κουνουπίδι είναι άφθονο σε ριβοφλαβίνη, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ, θειαμίνη και μαγγάνιο.

11. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα λαχανικά και τα φρούτα, ελέγχουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και δυναμώνουν την καρδιά.

Επιπρόσθετα, το αβοκάντο περιέχει φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

12. Σταφύλια

Βοηθούν στη μείωση του άγχους και της υπέρτασης. Αυτό το φρούτο ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του παγκρέατος, του ενδομητρίου και του στόματος, λόγω των πολυφαινολών που περιέχει (αντιοξειδωτικών).

13. Καρότα

Τα καρότα βελτιώνουν τη διαδικασία της σκέψης και της όρασής σας, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε β-καροτένιο (μια ομάδα χρωστικών ουσιών) που σας προστατεύουν από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Κ, C, Α, Β8, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες.

14. Μπρόκολο

Αυτό το λαχανικό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος λόγω της μεγάλης ποσότητας σιδήρου. Διατηρεί την καρδιά υγιή, βελτιώνει την υγεία των οστών και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Μάλιστα, το μπρόκολο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνο. Είναι πλούσιο σε χαλκό, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες Κ, Β6, C και Ε.

15. Μούρα

Τα μούρα βελτιώνουν το δέρμα και είναι καλή τροφή για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Βοηθούν σε χρόνιες διαταραχές της υγείας και διατηρούν τη μνήμη σας καθώς μεγαλώνετε σε καλή κατάσταση.

Μειώνουν τον κίνδυνο συγκεκριμένων μορφών καρκίνου, βελτιώνουν την πέψη και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Πηγή : newsitamea.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: