ΥΠΕΣ: Οδηγίες προς τους φορείς προέλευσης και υποδοχής για την υλοποίηση του Β΄ Κύκλου Κινητικότητας
1 December 2021
Με την Βίσση έγινε η τελετή φωταγώγησης του Βόλου
1 December 2021

Οκτώ νέα απορριμματοφόρα στο στόλο του Δήμου Λαρισαίων

Τα πρώτα 8 νέα απορριμματοφόρα, τελευταίας τεχνολογίας παρέλαβε ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της αρμόδιας Υπηρεσίας και τη βελτίωση της Καθαριότητας στην πόλη.

Πρόκειται για την παραλαβή των πρώτων νέων οχημάτων, ενώ θα ακολουθήσει μέχρι την Ανοιξη, η παραλαβή άλλων 7 απορριμματοφόρων, στενότερου πλαισίου, καδοπλυντηρίων, σαρώθρων και λοιπού εξοπλισμού.

Στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων βρέθηκε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης για την παραλαβή των οχημάτων, τα οποία αγοράστηκαν με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλοδημος ΙΙ», ενώ σημειώνεται ότι η προμήθεια του υπόλοιπου μηχανολογικού εξοπλισμού γίνεται μέσω leasing ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Τα νέα απορριμματοφόρα θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Λάρισας τις επόμενες ημέρες, ενώ παρόντες στο Αμαξοστάσιο ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παν. Νταής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε τα εξής:

“Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Λαρισαίων κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για τη βελτίωσης της καθαριότητας στην πόλη και το Δήμο, Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, οικονομικές και υγειονομικές και με τεράστιες δυσκολίες συνολικά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θέσαμε δυο στόχους σε σχέση με τη βελτίωση της καθαριότητας: τη διασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Το προσωπικό διασφαλίστηκε με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που υπήρξαν την προηγούμενη περίοδο, ενώ από πέρσι σχεδιάσαμε την αντικατάσταση πολλών παλιών μηχανημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, προχωράμε στην αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού και στην ενίσχυση της υπηρεσίας, αντικαθιστώντας παλιά απορριμματοφόρα, αγοράζοντας πλυντήρια κάδων, σάρωρθα κλπ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να υποδεχθούμε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, 8 νέα απορριμματοφόρα, τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε καλύτερη τη δουλειά μας στην πόλη. Ακολουθεί η παραλαβή άλλων 7 οχήματων, με στενότερο πλαίσιο, που θα μπορούν να κινηθούν καλύτερα σε πεζοδρόμους και στενούς δρόμους και φυσικά αναμένουμε και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Θέλω να ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητά μας, είναι εξαιρετικά σοβαρή, σχεδιασμένη από κάποια χρόνια πριν και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα, με την ανανέωση αυτή, η πόλη θα χαρεί ακόμα καλύτερη καθαριότητα, αλλά με τη συνδρομή όλων και τη βοήθεια των πολιτών.

Καλώ για μια φορά όλους να τηρήσουν τις βασικές τους προϋποθέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να ενημερώνουν την υπηρεσία όταν πρόκειται να πετάξουν ογκώδη απορριμμάτα κλπ.

Θέλω να ευχαριστήσω, όλα τα πολιτικά στελέχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που εργάστηκαν προκειμένου να φτάσουμε στην αντικατάσταση του εξοπλισμού μας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Π. Νταής, υπογράμμισε ότι «ο σχεδιασμός για τη βελτίωση της καθαριότητας είναι μια συλλογική δουλειά της δημοτικής αρχής. Η τεχνολογία είναι σημαντικό κλειδί για την βελτίωση της καθαριότητας, μαζί με το προσωπικό αλλά το κρίσιμο είναι να συμβάλουν όλοι, πολίτες, επιχειρήσεις, φορείς”.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: