Ο Τζόναθαν Μέιγερ, που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ, είπε την Τρίτη στη δημόσια τηλεόραση NPO1 ότι το ντοκιμαντέρ δεν βασίστηκε σε ακριβή στοιχεία, καθώς λέει ότι ο 43χρονος δωρητής έχει αποκτήσει έως και 3.000 παιδιά, αριθμό τον οποίο αμφισβητεί ο ίδιος.
«Τα 550 είναι ο αριθμός που γνωρίζω μετά βεβαιότητας. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες», ανέφερε.
«Για αυτόν τον λόγο προσφεύγω στη δικαιοσύνη, για να πολεμήσω τα ψέματα» και να αποσυρθεί το ντοκιμαντέρ από την πλατφόρμα, πρόσθεσε.
Πέρυσι, δικαστήριο απαγόρευσε στον Μέιγερ να συνεχίσει να δωρίζει σπέρμα. Οι κατευθυντήριες οδηγίες των ολλανδικών κλινικών θέτουν όριο τα 25 παιδιά ανά δωρητή, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μελλοντικής αιμομιξίας και να αποφευχθούν τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών που θα αποκτηθούν με αυτόν τον τρόπο. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο «Υπερδωρητής» σκόπιμα παραπλάνησε τους μελλοντικούς γονείς για τον αριθμό των παιδιών που έχει ήδη αποκτήσει στο παρελθόν και αυτό θέτει σε κίνδυνο τα ίδια τα παιδιά.
Ο Μέιγερ υποστήριξε ότι το ντοκιμαντέρ τον παρουσιάζει κακοπροαίρετο και ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους «τα οποία σύρθηκαν σε μια εντυπωσιοθηρική ταινία που τους προκαλεί ζημιά, επειδή τα αναγνωρίζουν στον δρόμο», όπως είπε.
Ο Μέιγερ λέει ότι σταμάτησε τις δωρεές σπέρματος το 2019, αλλά κάνει κάποιες εξαιρέσεις για τις οικογένειες που έχουν ήδη αποκτήσει παιδί με δικό του σπέρμα και θέλουν ένα δεύτερο ή και τρίτο. Προσφεύγοντας κατά της πλατφόρμα θέλει «να προστατεύσει τα παιδία από την πρόθεση των μέσων ενημέρωσης να τα μετατρέψουν σε θέαμα», υποστήριξε.