Κοινός Στόχος να γίνει ο πιο «πράσινος» Δήμος
11 November 2021
Tο πρώτο Πανελλαδικά φωτοβολταϊκό πάρκο στο Κιλελέρ
11 November 2021

Ολοκληρώθηκαν τα έργα σε οδούς του κέντρου της Λάρισας

Ένα ακόμα μεγάλο έργου του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ολοκληρώθηκε. Ετσι, παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της ανακατασκευασμένης οδού Κολοκοτρώνη.

Ετσι, ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο των παρεμβάσεων στους δρόμους Κολοκοτρώνη, Λάμπρου Κατσώνη και Κοραή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Διαμόρφωση Δρόμων ήπιας κυκλοφορίας (Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη – Κοραή), που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας με ποσό 1,8 εκατ. ευρώ.

Ετσι ένας οδικός άξονας (Λάμπρου Κατσώνη, Κολοκοτρώνη) μήκους 700 μέτρων περίπου, μετατράπηκε σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ανακατασκευής της οδού Νικοτσάρα, ενώ μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2022 θα ξεκινήσει η ανακατασκευή της οδού Νικηταρά.

Σημειώνεται επίσης, ότι εδώ και λίγες εβδομάδες, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κίνηση των οχημάτων στη συμβολή 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου μετά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και την αύξηση του πράσινου χρόνου στο φωτεινό σηματοδότη επι της 28ης Οκτωβρίου.

Ετσι, σταδιακά, η Λάρισα με την υλοποίηση των έργων του ΣΒΑΚ γίνεται πιο ανθρώπινη πόλη, με περιορισμό της αλόγιστης χρήσης του ΙΧ στο κέντρο της, με αρκετό ασφαλή χώρο για τους πεζούς και τα ποδήλατα, με λιγότερο θόρυβο και ρύπανση, με εξοικονόμηση ενέργειας, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που αναβιώνουν τις γειτονιές, με όμορφο και ελκυστικό περιβάλλον με περισσότερο πράσινο, με χώρο να παίζουν τα παιδιά. Ένα περιβάλλον ευχάριστο για να μένεις, να διασκεδάζεις και να εργάζεσαι, ένα περιβάλλον που θα προσελκύει και επισκέπτες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: