ManpowerGroup: Οι βασικές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας
11 August 2023
Νεπάλ: Οι “καλύβες για την έμμηνο ρήση” συνεχίζουν να σκοτώνουν
11 August 2023

Ουκρανία: Απομακρύνονται όλοι οι επικεφαλής των γραφείων στρατολόγησης

Την απομάκρυνση όλων των περιφερειακών αρχηγών των κέτρων στρατολόγησης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω ανησυχιών για διαφθορά.

«Αυτό το σύστημα θα πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που γνωρίζουν ακριβώς τι είναι ο πόλεμος και γιατί ο κυνισμός και η δωροδοκία κατά τη διάρκεια του πολέμου είναι προδοσία», σημείωσε σε δήλωσή του, η οποία αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βάλερι Ζαλούζνι, θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της απόφασης.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Λίγο νωρίτερα, είχαν ηχήσει σειρήνες συναγερμού σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα αντιαεροπορικά καταφύγια.

Ο ίδιος είπε πως θραύσματα πυραύλου που καταρρίφθηκε έπεσαν στην περιοχή ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στην πόλη, αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε ζημιές.

Δημοτικοί αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν πως η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έχει έχει ενεργοποιηθεί.

Δημοσιογράφοι του Reuters στην πρωτεύουσα μπορούσαν να ακούσουν τις εκρήξεις, αλλά δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσουν την ακριβή τοποθεσία τους.

Ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός Suspilne μετέδωσε πως σημειώνονται εκρήξεις στην κεντρική περιφέρεια Βινίτσια και στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι. Αξιωματούχος στη Χμελνίτσκι δήλωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή έχει αναλάβει δράση.

Η Γερμανία στέλνει κι άλλους Patriot

Περισσότερες συστοιχίες του αμερικανικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot θα στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα χθες, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να στείλει ακόμη δυο συστοιχίες του συστήματος Patriot (Raytheon) στην Ουκρανία.

Η εξέλιξη «ασφαλώς θα μας φέρει πιο κοντά στη δημιουργία αντιαεροπορικής ασπίδας», θα «σώσει χιλιάδες κόσμο, πόλεις και χωριά», διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει πως τα συστήματα αυτά έχουν αναχαιτίσει ακόμη και ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους επανειλημμένα.

Πέρα από τις δύο επιπλέον συστοιχίες Patriot, η Γερμανία θα στείλει επίσης 10 ερπυστριοφόρα οχήματα πολλαπλών ρόλων Bandvagn 206, έξι φορτηγά, περίπου 6.000 καπνογόνες οβίδες για πυροβόλα 155 χιλιοστών, πολυβόλα, εξοπλισμό άρσης ναρκοπεδίων, διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης κ.ά.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: