«Έπιασαν τόπο» κι έγιναν κρεβάτια στο Νοσοκομείο οι δωρεές προς το ΕΒΕ για τον "Ιανό" (+Φωτο +Βίντεο)
7 April 2023
Ισραήλ: «Κόκκινος συναγερμός» προκειμένου να «αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις»
8 April 2023

Ουκρανία: Ελπίζει σε κυρώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας – Μέχρι τώρα βρίσκει αντιστάσεις

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Άντριι Γερμάκ, υποστήριξε την πρόταση των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας να συμπεριληφθούν μέτρα κατά  του κλάδου της πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας στην επικείμενη 11η δέσμη κυρώσεων της ΕΕ.

«Οι κυρώσεις κατά του κλάδου της πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται», έγραψε ο Γερμάκ στο κανάλι του στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων, της οποίας ηγείται μαζί με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα Μάικλ ΜακΦoλ, ολοκληρώνει ένα σχέδιο δράσης για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Προετοιμάζουμε πολλά προβλήματα για τους Ρώσους», έγραψε ο Άντριι Γερμάκ.

Το αποφεύγουν

Υπενθυμίζεται ότι το πυρηνικό εμπόριο της Ρωσίας αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενισχύοντας τα έσοδα του Κρεμλίνου και εδραιώνοντας την επιρροή της χώρας σε μια νέα γενιά παγκόσμιων αγοραστών, καθώς ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μέχρι τώρα αποφεύγουν να επιβάλουν κυρώσεις στην πυρηνική βιομηχανία.

Πυρηνική ενέργεια: Η εξάρτηση από την Ρωσία «πάγωσε» την Κομισιόν

Εξάλλου, ενώ η Κομισιόν σχεδίαζε να καταρτίσει προτάσεις κυρώσεων με στόχο τον νευραλγικό πυρηνικό τομέα της Ρωσίας το σχέδιο απέτυχε.

“Δυστυχώς, ο τομέας της πυρηνικής ενεργειας δεν περιλαμβάνεται στις νέες προτάσεις είχε δηλώσει στο POLITICO, διπλωμάτης της ΕΕ από χώρα-«γεράκι».

Η Ουγγαρία αντιτίθεται εδώ και καιρό στη στοχοποίηση της ρωσικής πυρηνικής ενέργειας επισημαίνοντας την εξάρτησή της από τη Rosatom. Και η Γαλλία έχει επίσης εκφράσει τον προβληματισμό της καθώς πολλά πυρηνικά εργοστάσια χρησιμοποιούν καύσιμα ρωσικής ενέργειας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: