Οι Γερμανοί το κάνουν γερμανικά κι αυτό είναι το χειρότερο
26 February 2023
Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ-Σώοι οι επιβάτες
26 February 2023

Ουκρανία: Επιφυλακτικό το Βερολίνο απέναντι στις προτάσεις του Πεκίνου

Επιφυλακτικός απέναντι στις προτάσεις του Πεκίνου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους.

«Όταν ακούω πληροφορίες – και δεν γνωρίζω αν είναι αληθινές – σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα σχεδιάζει να προμηθεύσει με drones καμικάζι την Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει ειρηνευτικό σχέδιο, τότε προτείνω να κρίνουμε την Κίνα από τις πράξεις και όχι από τα λόγια της», ανέφερε ο Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο Deutschlandfunk.

Η Ευρώπη εμφανίζεται δύσπιστη ως προς την πρόταση του Πεκίνου. Μετά τη δημοσιοποίηση από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή ενός κειμένου με τη θέση της χώρας για τον πόλεμο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ε.Ε. στην Κίνα Χόρχε Τολέδο δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ότι κάποια μέρη του εγγράφου αυτού είναι ανησυχητικά. «Δεν υπάρχει αναφορά σε επιτιθέμενο, το οποίο είναι περίεργο, διότι προφανώς υπάρχει ένας επιτιθέμενος και κάποιος που υφίσταται επίθεση. Είναι παράνομο και απρόκλητο. Αυτό είναι κάπως ανησυχητικό» ανέφερε ο Τολέδο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: